5 semne clare care îți spun că ai de-a face cu o persoană pasiv-agresivă.

Voi explica ce este agresivitatea pasivă printr-un exemplu.

În interiorul fiecăruia dintre noi există un ”vas” pentru resentimente, furie, invidie. Unii oameni nu folosesc acest vas, alții îl curăță după un timp, iar alții colectează în el toată negativitatea acestei lumi.

Și pentru că vasul nu poate lua la nesfârșit porții noi, toată murdăria se varsă pe cei din jur. În doze mici: „Desigur, nu vreau să te jignesc, dar nu ar fi rău să slăbești”. “Te citesc de mult timp, ai postări frumoase, dar faptul că nu ești căsătorită este îngrozitor.”

Singura reacție normală la astfel de comentarii este să-i spui omului că aceasta nu este treaba lui. Dar el îți aruncă fraza preferată a tuturor agresorilor pasivi: „Te-ai supărat? Aceasta este doar părerea mea.”⠀

De fapt, în spatele acestor cuvinte se află negarea oricărei responsabilități. Pentru că omul pasiv-agresiv nu-și conștientizează invidia, anxietatea, frica, tensiunea. El are un blocaj al acestor sentimente și se teme să le înfrunte direct. Prin urmare, își sublimează energia în tine. Se ocupă de viața ta, nu de a sa. Și pentru ca să te simți vinovat, adaugă blând „Aceasta este doar părerea mea”.

Agresorul pasiv poate fi recunoscut printr-un astfel de comportament:

1. Va folosi expresia: „De ce te-ai supărat? Aceasta este doar părerea mea. ”

2. Nu intră în conflict deschis. Dacă primește o reacție agresivă la „complimentele” sale, el începe să se agite.

3. Își ascunde sentimentele.

4. Îi place jocul ”tăcerii” sau răspunde cu răutăți.

5. Te provoacă să-ți pierzi cumpătul și să te simți vinovat pentru conflict.

Ce poți să faci dacă o persoană apropiată este un agresor pasiv?

Construirea unei relații cu o astfel de persoană este dificilă, dar posibilă. Cel mai important este să nu-i răspunzi agresiv, să-i permiți să-și arate emoțiile și să vorbească. Pentru a atinge un nou nivel de încredere.

Ce poți să faci dacă te recunoști în acest text?

În primul rând, să accepți. Să recunoști că vasul tău este plin și este timpul să-l golești, să-l cureți minuțios și să înveți mai întâi cum să controlezi nivelul de negativitate din el. Apoi, în fiecare zi, să citești următoarele sfaturi:

1) A fi supărat – este normal. Permite-ți asta.

2) Nu se rezolvă de la sine. Vorbește despre nemulțumirile tale.

3) Să fii iritat, de asemenea, este normal. Scrie o listă cu ceea ce te deranjează. Șosetele împrăștiate ale soțului sau, de fapt, corespondența cu colega sa? Furia, de asemenea, se acumulează pentru că omul blochează adevărata sursă a iritației, înlocuind-o cu un factor minor.

4) Acordă-ți timp și fii loial problemei tale.

5) Exprimă-ți emoțiile fără „dar”.

6) Râzi cu voce tare când este amuzant și plângi când ești trist. Nu reține emoțiile.

7) De fiecare dată când vrei să ”înțepi” pe cineva, gândește-te la ce nu-ți place în viața ta.

A învăța să-ți înțelegi și să-ți exprimi emoțiile – este singura cale de a scăpa de agresivitatea internă.