3 cele mai enervante fraze cu care unele mame adoră să-și sperie copiii.

Cea mai eficientă și enervantă armă a unor mame este să-și manipuleze copilul. Unii părinți încă din leagăn îi insuflă micuțului sentimentul de vinovăție. Copilul unei astfel de mame se va simți întotdeauna responsabil și vinovat dacă părinții săi se vor îmbolnăvi.

Manipularea – este o modalitate eficientă, dar nu cea mai umană. Da, nu există violență fizică, ci psihologică. Care este mai bună? Exact – niciuna. Dialogul adecvat este cel mai eficient într-o anumită situație.

Am selectat 3 cele mai enervante fraze cu care unele mame adoră să-și sperie copiii. Ele acționează așa în speranța că micuțul lor va începe să se supună implicit, să studieze bine și să fie un copil bun. În general, o metodă excelentă de a crește un cetățean ascultător, cu sentimentul de vinovăție și responsabilitate pentru tot ceea ce se întâmplă în lume.

1. ”Din nou mă  superi! Vrei să mă îmbolnăvesc?”

Expresie stupidă? Nu, nu ar trebui să învinovățim generația mai în vârstă. Ei înșiși au fost crescuți așa. Pentru ei acesta este singurul model de educație corect. O frază – și totul funcționează. Apoi se va înrădăcina și orice dorință a mamei, chiar și cea mai egoistă, se va împlini.

O astfel de expresie intimidează, dar cu siguranță nu-i adaugă cunoștințe copilului, dacă de exemplu a luat o notă proastă. Într-adevăr, este mai ușor să te ții de inimă, decât să-ți ajuți fiul să înțeleagă acest subiect dificil.

2. ”Ești un neîndemânatic, la fel ca tatăl tău!”

Da, multe mame folosesc astfel de fraze „minunate”. De fapt, aici este umilit și tatăl, și copilul. Sau această expresie: „Toate părțile rele ale copilului sunt de la tine, cele bune de la mine”. Aici observăm sentimentul de autoimportanță crescut al mamei. Dacă băiatul aude deseori această frază, cu prima ocazie el se va îndepărta de o astfel de mamă. Și ea va continua să repete: „Semeni cu tatăl său, și el a fugit.”

3. ”Dacă te comporți așa, atunci voi pleca la alt băiețel.”

Când sunt cu fiul meu pe terenul de joacă, deseori aud această expresie.

Dar dacă țipă și devine isteric? Îl duci în tăcere acasă, să strige cât vrea. Și acestea: „Te va lua o mătușă…” sau „Voi merge la alt copil…” sunt opțiuni complet stupide. Mai ales dacă acest lucru se repetă constant.

În general, manipularea este o modalitate eficientă, dar nu cea mai bună opțiune educativă, pentru că într-o zi poate juca împotriva manipulatorului.