Opinie: ”Unele fete moderne nu sunt potrivite nici pentru căsătoria civilă.”

Multe fete moderne sunt complet nepotrivite pentru căsătorie. Ele se deosebesc mult de mamele și bunicile lor care puteau gestiona o gospodărie, menține un buget și erau responsabile. Astăzi prioritățile femeilor sunt diferite. Valorile familiei (a te căsători, a avea copii, a avea grijă de cei dragi, a menține confortul și ordinea în casă) sunt, fără exagerare, pe ultimul loc.

Acum femeile vor să călătorească în diferite orașe și țări, să obțină un loc de muncă prestigios și apoi să se căsătorească. Există și cele care nici nu se gândesc la realizarea personală. Sau, dimpotrivă, a apărut categoria doamnelor carieriste care își dedică tot timpul pentru a câștiga bani, a fi independente.

Dacă întrebi o fată modernă – „De ce nu te gândești la familie și copii? La bătrânețe nu va avea cine să-ți aducă un pahar cu apă!”, ea răspunde cu îndrăzneală: „Și unde este garanția că mi se va aduce acest pahar cu apă sau că voi trăi până la această bătrânețe?”

Am senzația că marea majoritate a femeilor sunt împărțite în trei grupuri:

– O parte lucrează zi de zi construindu-și cariera pentru a-și asigura o bătrânețe fără griji. Uneori, aceste femei au soț și copii, dar nu le dedică suficient timp, crezând că muncesc și asta este suficient. Familia nici nu poate visa la grijă și confort în casă.

– altele trăiesc așa cum le place și cheltuiesc toți banii câștigați pe sine (saloane de înfrumusețare, călătorii, distracții), sunt în căutarea unei vieți ușoare și frumoase, în speranța că vor întâlni un prinț care le va iubi și le va întreține. Sau nu muncesc deloc, trăiesc din contul cuiva.

a treia categorie se căsătoresc cu un bărbat care poate fi ușor manipulat. La începutul relației, sunt dulci, dar în timp „caracterul se deteriorează brusc”. Acestea refuză să se ocupe de casă, considerând că nu sunt menajere și bone și au cerințe tot mai multe și mai mari față de bărbat.

a patra categorie de fete (dar sunt incredibil de puține) – sunt muncitoare, ele reușesc în mod miraculos să facă totul – să meargă la muncă, să se ocupe de copii și să mențină ordinea acasă.

Înainte oamenii se căsătoreau din dragoste! Era o unire a două inimi iubitoare. Atât bărbatul, cât și femeia își cunoșteau responsabilitățile. Astăzi, totul este cumva vag, trebuie să negociezi cu fiecare femeie și nu există garanții că vă veți înțelege reciproc. Din anumite motive, multe femei cred că bărbatul le aduce mai multe dificultăți în viață, mai ales dacă nu este bogat.

Unde au dispărut femeile care aveau grijă de căminul familial? Unele fete moderne nu sunt potrivite nici măcar pentru căsătoria civilă. Multe cupluri nu rezistă niciun an de viață împreună. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, căsătoria nu este o nouă etapă fericită în viață, ci un test de rezistență la stres, unde fiecare este preocupat doar de interesele sale.