Odată cu vârsta înțelegi că ești prea bătrână pentru aceste 8 lucruri.

Oamenilor le este frică să îmbătrânească, sunt triști că tinerețea trece. Vârsta ne ia multe: naivitatea copilărească, corpul perfect, pielea elastică și netedă, culoarea părului. Dar, în același timp, ne oferă multe, este important doar să observăm aceste avantaje.

Sunt lucruri pentru care odată cu vârsta devenim prea bătrâni. Aceste lucruri trebuie aruncate, precum hainele care nu ni se mai potrivesc.

Mi-am petrecut prea mult timp urându-mă. Eram îngrijorată de fiecare fir de păr gri și de fiecare rid nou. Dar acum îmi place să îmbătrânesc. M-am acceptat pentru cine sunt. Și asta mă face fericită.

Odată cu vârsta devenim prea bătrâni pentru…

1. A nu ne exprima opinia

În special atunci când ne confruntăm cu o nedreptate. În tinerețe, oamenii se tem să vorbească. Ei spun: „Mai bine tac” sau „Și dacă voi fi înțeleasă greșit și mă vor considera ridicolă?”

Odată cu vârsta nu taci dacă cineva te tratează prost sau este obraznic. Nu mai tolerezi de teama să nu pari ridicolă.

2. A ne face griji pentru ce cred alții despre noi

Astăzi eu și soțul meu am luat micul dejun într-o cafenea. Apoi am mers la cumpărături. Părul meu ar fi arătat bine dacă înainte de a ieși din casă nu mi-aș fi dat seama că am rămas fără șampon uscat. Am avut un atac de panică: nu, nu pot ieși în acest fel! Ce vor crede oamenii despre mine, că sunt o femeie neglijentă?

Dar deodată mi-am dat seama că opiniile oamenilor despre mine nu vor schimba gustul divin al omletei cu bacon și avocado care mă așteaptă în cafenea. Mai mult decât atât, merg la cafenea cu bărbatul meu iubit, care m-a văzut cu părul murdar și totuși m-a invitat să luăm micul dejun împreună.

3. A ne rușina de dorințele noastre

„Micile slăbiciuni rușinoase” – cum sună asta? În timp înțelegi că acestea nu sunt deloc slăbiciuni, ci dorințe și hobby-uri demne de respect.

4. Să purtăm încălțăminte incomodă

„În schimb frumoasă!” – nu mai este un argument. Pantofii ar trebui să fie confortabili și să-mi protejeze picioarele. Pentru că le iubesc și vreau să se simtă confortabil.

5. Să ne cerem scuze pentru dezordinea din casă

Aceasta este casa mea și dacă în acest moment nu simt în mine talentul de menajeră, aceasta nu este grija ta. În plus, există un motiv întemeiat pentru dezordine: sunt o persoană creativă și nu un pedant obsedat de curățenie.

6. Să colectăm lucruri inutile

Dacă nu sunt sigură că am nevoie de un anumit lucru, acesta merge direct la gunoi.

7. Să ne pierdem timpul cu oameni neplăcuți

Viața este prea scurtă pentru a o cheltui pe comunicare, care nu-ți aduce nici cea mai mică plăcere.

8. Să căutăm în fiecare ceva bun

Eu sunt optimistă. Știu sigur: omul poate arăta ca un nebun, dar dacă privești mai atent, poți găsi ceva bun în el. Dar de ce ar trebui să fac asta? De ce să-mi pierd timpul pentru asta?

Oamenii sunt liberi să-și facă alegerile. Dacă omul alege să pară insuportabil – ei bine, aceasta este decizia și problema lui. Nu mă mai simt obligată să caut ceva pozitiv în el. Vreau doar să mă îndepărtez de o astfel de persoană cât mai repede și cât mai departe.

Autor: Michelle Combs  blogger