6 mituri care îți distrug dorința de a te trezi devreme.

Dacă dorești să-ți dezvolți cu succes obiceiul de a te trezi devreme, este vital să ai credințele și atitudinea potrivită. Dacă credințele tale sunt depășite sau greșite, nu vei reuși.

Iată câteva dintre cele mai frecvente mituri despre trezitul devreme.

1. Vei avea mai multe ore pe zi

Trezitul devreme nu-ți poate crea în mod magic câteva ore în plus pe zi. Ele trebuie să apară de undeva și, de obicei, asta ar fi să mergi mai devreme la culcare.

Primul pas pentru a te trezi devreme – este să dormi suficient. Poți fi apt de muncă doar dacă dormi cel puțin 7 ore pe zi. Deci, dacă tratezi cu seriozitate acest obicei, ar trebui să-ți corectezi prioritățile.

2. Capacitatea de a te trezi devreme este stabilită genetic

Să te trezești devreme – este doar un obicei. La fel cum sunt exercițiile fizice, alimentația sănătoasă sau meditația. Unii se obișnuiesc mai ușor, alții mai greu, dar în cele din urmă nu există nicio diferență. Dacă depui efort, acest lucru poate fi învățat, în ciuda genelor tale.

3. Să te trezești devreme – este un obicei unic.

Majoritatea oamenilor privesc obiceiul ca fiind doar o acțiune. De fapt, dezvoltarea unui obicei este un proces complex. Pentru asta trebuie să înveți multe abilități mici asociate acestuia.

Există mai multe obiceiuri vitale pe care trebuie să le stăpânești pentru a te trezi devreme. De exemplu: să-ți setezi alarma, să te culci la timp, să-ți creezi ritualuri pentru culcare și trezire, să te ridici din pat imediat ce sună alarma, să-ți optimizezi somnul. Lucrând individual pe fiecare abilitate, va fi mai ușor să menții obiceiul de a te trezi devreme. Și cu cât le vei ignora, cu atât îți va fi mai greu.

4. Poți dormi suficient în weekend

Să adormi târziu în weekend ar fi de parcă lupți cu propriul ritm circadian. De ce ești atât de nemilos cu el? Dacă îți dezvolți obiceiul corect și dormi suficient în fiecare zi, nu va trebui să dormi mai mult în weekend.

5. Te poți baza pe puterea de voință și disciplină

Puterea de voință nu este de încredere. Astăzi primești un impuls puternic, iar mâine poate exista o recesiune. Trebuie să-ți folosești puterea de voință pentru a-ți îmbunătăți starea și pentru a stabili un regim, atunci când devine foarte dificil.

Ce zici de planificarea întâlnirilor importante în fiecare dimineață? Dacă dormi prea mult, vei întârzia. Dacă nu îți place să întârzii, vei fi obligat să te ridici din pat pentru a fi la timp.

6. ”Nu am nevoie de alarmă.”

Îți place alarma? Acesta este cel mai plăcut sunet pe care îl auzi în fiecare zi! Nu? Ei bine, atunci …

Deșteptătorul este probabil cel mai rău lucru pentru cei cărora le place să doarmă mai mult. Dar, de fapt, nu ar trebui să fie atât de groaznic. Setează alarma cu doar 5-10 minute mai devreme și îți va fi mult mai ușor să faci față letargiei matinale. Și într-o zi, cine știe, s-ar putea să-ți placă.

Corpul tău trebuie să învețe mai întâi să se trezească devreme, iar deșteptătorul este un ajutor excelent pentru învățare.