Cele 9 legi ale iubirii fericite. Cunoscându-le, veți crea relații puternice.

”Oricine își dorește un trandafir frumos, o noapte bună, un prieten bun. Dar este important să poți iubi trandafirul cu spini, noaptea cu misterul său, prietenul cu toate problemele sale.” – Shamsi Tabriz

1. LEGEA ASEMĂNĂRII

Întotdeauna atragem în viața noastră un astfel de om, precum suntem noi înșine. Dacă nu-ți plac oamenii care te înconjoară, privește-ți sufletul. Dacă vrei să atragi în viața ta o persoană demnă, trebuie să devii o astfel de persoană.

2. LEGEA CAUZĂ-EFECT

Ceea ce oferim, aceea primim. Tratează oamenii așa cum ai dori să te trateze. Acest lucru este valabil și pentru cei pe care îi iubim.

3. LEGEA IUBIRII

Toți avem nevoie de iubire. Iubirea înseamnă acceptare, sinceritate, tandrețe, grijă, dorința de a da și de a purta responsabilitatea, siguranță, altruism, generozitate. Și cu cât arătăm mai mult aceste calități, cu atât obținem mai mult în schimb. Manifestări precum frica, gelozia, dependența, manipularea, controlul, reproșurile, distrug relațiile și nu au nicio legătură cu iubirea.

4. LEGEA PUTERII CUVINTELOR

Toate cuvintele au forță. Cu ajutorul cuvintelor poți vindeca și poți ucide. Urmărește ceea ce spui. Etichetele, insultele, reproșurile creează răni în suflet greu de vindecat. Au un efect ireversibil. Pentru că în sufletul fiecărei persoane trăiește un copil care se teme să fie respins. Nu-ți subestima capacitatea de a răni. Folosește puterea cuvintelor numai pentru cuvinte amabile, complimente, aprobare, suport.

5. LEGEA ÎNCREDERII

Încrederea – este un element vital. Fără ea, omul devine suspect, neliniștit și plin de frici, iar celălalt se simte într-o capcană emoțională, i se pare că nu are voie să respire liber. Gelozia – este frica de singurătate, stima de sine scăzută și lipsa iubirii de sine. Încrederea este o parte integrantă a iubirii adevărate.

6. LEGEA SINCERITĂȚII

Fii sincer. Iubirea este ca o plantă care crește și înflorește sau se usucă și moare. Totul depinde de ceea ce facem cu ea. Comunicarea sinceră este ca apa, fără ea, planta nu poate supraviețui. Vorbiți despre dorințele, atitudinea și sentimentele voastre. Nu-ți fie niciodată frică să spui: „Te iubesc”. Nu-ți fie teamă să lauzi. Lauda sinceră, este ca soarele pentru plantă, va aduce o nouă viață în relația voastră.

7. LEGEA ALTRUISMULUI

A iubi înseamnă a dărui o parte din tine, fără plată și rezerve. Dacă vrei să primești dragoste, nu trebuie decât să o dăruiești. Și cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult. Dragostea este ca un bumerang, se întoarce mereu. Poate că nu întotdeauna de la persoana căreia i-ai dăruit-o, dar oricum se întoarce.

8. LEGEA ATINGERILOR

Atingerile – sunt cele mai puternice manifestări ale iubirii, care consolidează relația. A atinge o persoană, înseamnă a-i atinge sufletul. Poate tocmai de aceea atunci când suntem supărați pe cineva, spunem: „Nu mă atinge!”

Atunci când atingem pe cineva, se schimbă atât fiziologia noastră cât și a celeilalte persoane – nivelul hormonilor de stres scade, sistemul nervos se relaxează, se îmbunătățește starea sistemului imunitar și starea emoțională. Există o părere că dacă nu ne îmbrățișăm de 7-8 ori pe zi, atunci avem mai multe șanse să ne îmbolnăvim.

9. LEGEA LIBERTĂȚII

Dacă iubim pe cineva, trebuie să-i oferim libertate. Libertatea de a lua propriile decizii, de a trăi așa cum își dorește, nu așa cum ne dorim. Fiecare dintre noi are nevoie de spațiu personal. Oamenii trebuie să fie liberi în relații, pentru că altfel se simt ca într-o capcană. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, trebuie să-i respecți dorințele și nevoile. Nu întotdeauna este ușor să eliberezi omul pe care îl iubești, dar nu există altă cale. O înțelepciune spune: „Cu cât mai multă libertate îi oferim celuilalt, cu atât mai aproape este de noi”.