7 calități ale unui bărbat matur. Iată cum ți le dezvolți.

Ce înseamnă să fii un bărbat adevărat? Voi enumera 7 calități de bază și cele mai importante ale unui bărbat matur din punct de vedere social.

1. Fii de încredere și responsabil. Fii capabil să-ți respecți cuvântul și să-ți asumi acțiunile. Chiar și în acele cazuri în care trebuie să faci un efort de voință.

2. Manifestă generozitate. Și nu este vorba despre veniturile tale, ci despre atitudinea ta față de bani. Un bărbat cu spirit puternic, încrezător – este capabil să împărtășească ceea ce are cu oamenii care au nevoie de protecția lui. Zgârciți sunt cei săraci cu duhul, oricâte milioane ar avea.

3. Fii loial. În fața familiei și prietenilor ai făcut o promisiune că vei iubi și îți vei respecta femeia iubită. Fii sincer și nu înșela. Nu-i trăda pe cei care au avut încredere în tine. Dacă nu ești dispus să-ți respecți promisiunea – nu te căsători.

4. Fii decisiv. Un bărbat adevărat nu tergiversează soluționarea problemelor și cu atât mai mult nu le pune pe umerii femeii. Își stabilește un obiectiv, alege cea mai eficientă cale de realizare și acționează. Nimic nu este mai rău decât indecizia.

5. Învață. Aici vorbim nu numai despre realizarea profesională într-un anumit domeniu, ci și despre capacitatea de a învăța și de a te dezvolta în ansamblu. Învață să câștigi bani pentru a fi cel mai bun vânător și câștigător. Învață psihologia pentru că trebuie să negociezi cu oamenii. Dacă mă întrebi care este cea mai importantă calitate a unui bărbat, aș numi – capacitatea de a învăța.

6. Ai grijă de tine. Să-i ceri femeii să aibă o siluetă perfectă, iar tu să-ți umpli burta imensă cu bere, este cel puțin ipocrizie. Un bărbat adevărat nu caută scuze pentru a nu merge la sală. Îngrijirea și acuratețea hainelor, de asemenea, sunt importante.

7. Fii capabil să iubești. Femeia evaluează dacă bărbatul o iubește sau nu prin cuvinte și fapte. Nu este atât de dificil să-i oferi flori fără niciun motiv sau să organizezi o cină romantică.

Cum să-ți dezvolți aceste calități? După cum spune Warren Buffett (un miliardar american), găsește-ți eroii. Oameni care au acele calități pe care dorești să le dezvolți în tine și înconjoară-te cu ei. Privește-i, învață și acționează.