10 trucuri psihologice extrem de utile în viața de zi cu zi. Nu ezita să le aplici.

Aceste trucuri psihologice te pot afecta atât pe tine cât și pe ceilalți. Se recomandă să le folosești pentru a câștiga încrederea și a cucerii oameni sau pentru a te calma într-o situație stresantă. Verifică, subconștient s-ar putea deja să le utilizezi în viața de zi cu zi.

1. Roagă omul să-ți facă un serviciu

Pentru a câștiga încrederea omului, cere-i un serviciu care nu este deloc dificil pentru el. De exemplu, cere-i să-ți transmită caietul, sarea, creionul, pixul – orice. Când ceri ceva neînsemnat, involuntar provoci simpatia acestei persoane.

2. Amintește-ți numele persoanelor

Când te adresezi la cineva pe nume, omul se simte special – îl distingi de ceilalți, îi subliniezi semnificația. De asemenea, nu uita să folosești ranguri sau poziții. „Profesor”, „rector” – sună întotdeauna mult mai măgulitor decât doar numele.

3. Percepe potențialul angajator ca pe un prieten.

Acest sfat poate fi util studenților sau celor care își caută un loc de muncă. La interviu sau examen, imaginează-ți că persoana care stă în fața ta este un vechi prieten pe care nu l-ai văzut de o sută de ani și ești fericit că l-ai întâlnit din nou. Acest gând te va liniști și te vei putea concentra.

4. Dacă ai impresia că cineva te urmărește pe furiș – cască.

Căscăm atunci când suntem obosiți sau ne plictisim. Căscatul – este extrem de contagios. Pentru a afla dacă cineva te privește sau te urmărește pe furiș, trebuie doar să caști. Apoi, privește în jur – cineva din apropiere a căscat? Deci, aceasta este persoana!

5. Organizează-ți întâlnirile importante dimineața sau seara.

Ne amintim cel mai bine evenimentele care au avut loc fie la începutul, fie la sfârșitul zilei. Iar ceea ce se întâmplă în timpul zilei – ne amintim vag. Prin urmare, este recomandat să-ți planifici toate întâlnirile importante dimineața sau seara. De exemplu, la un interviu de muncă încearcă să fii primul sau ultimul.

6. Cum treci liber printr-o mulțime? 

Atunci când mergi printr-o mulțime de oameni nu-ți opri privirea pe ei, ci privește spațiul dintre oameni. În mod surprinzător, ei se vor îndepărta și te vor lăsa să treci.

7. Consideră situațiile periculoase drept provocări promițătoare.

Manifestările fizice ale stresului sunt aproape aceleași ca și în cazul bucuriei sau euforiei – respirația este îngreunată, bătăile inimii sunt rapide, pulsul accelerat. Toți ajungem periodic în situații stresante, de aceea încearcă să le percepi ca pe o provocare, nu ca o amenințare. Acest lucru îți permite să transformi sentimentul de stres într-un proces activ de gândire.

8. Privește picioarele oamenilor

Atunci când comunici cu oamenii, limbajul corpului este extrem de important. Picioarele interlocutorului te vor ajuta să înțelegi care sunt sentimentele și intențiile sale adevărate. Atunci când omul își întoarce doar trunchiul spre tine, nu și picioarele – evident că nu te place. Dacă vârful picioarelor sunt orientate într-o direcție diferită – el vrea să plece cât mai curând.

9. Nu folosi expresiile „cred că…”, „mi se pare că…”

Încrederea în forțele proprii – te va scuti de multe îndoieli și ezitări. Este important să-ți înțelegi și să-ți simți respectul de sine. Există unele acțiuni pe care le faci inconștient și acest lucru poate demonstra că nu ești prea sigur de ceva, de aceea nu folosi expresiile „cred”, „presupun” sau „mi se pare” – ele sună neconvingător.

10. Mestecă atunci când ești stresat

Oamenii fiind stresați își pierd, de obicei, pofta de mâncare. De aceea, atunci când mestecăm ceva, creierul nostru primește un semnal că se poate relaxa. Acest truc psihologic te va ajuta să-ți ameliorezi nervozitatea și să reduci stresul.