5 trucuri psihologice care îți vor ușura viața și te vor ajuta să-ți atingi obiectivul.

Cunoașterea acestor tehnici psihologice te vor ajuta nu numai să-ți ușurezi viața de zi cu zi, ci și să obții succes în orice. Și, de asemenea, vei învăța cum să nu cazi în capcana manipulatorilor.

1.Iluzia alegerii

Esența acestei tehnici este manipularea. În loc să-i ceri cuiva să facă ceva, trebuie să îi oferi dreptul de alegere, pe care inițial nu-l avea. Indiferent de răspunsul interlocutorului, vei avea beneficii.

De exemplu, dacă fiul tău nu vrea să se întoarcă acasă de la plimbare, întreabă-l: „Mergem acasă acum sau ne jucăm încă 5 minute?”. Desigur, el va prefera jocul, decât să se întoarcă acasă chiar acum.

Este necesar nu numai să poți folosi acest truc, ci și să recunoști astfel de manipulări în raport cu tine. De exemplu, dacă într-un restaurant ești întrebată ce fel de vin vei comanda – alb sau roșu, nu uita că ai dorit să comanzi apă și vinul nu era inclus în planurile tale.

2. Metoda Tom Sawyer

Această tehnică este descrisă clar în al doilea capitol al romanului lui Mark Twain „Aventurile lui Tom Sawyer”. Dacă nu dorești să faci ceva, trebuie să te prefaci că aceasta este cea mai bună activitate. Unul dintre colegi va fi atât de inspirat, încât va dori să îndeplinească el această sarcină cu orice preț.

3. Limbajul corpului deschis

Vrei să arăți mai încrezător, deși ești emoționat și stresat? Nu-ți încrucișa brațele sau picioarele, încearcă să-ți menții palmele deschise, iar mâinile – departe de față (nu închide gura sau ochii cu ele). Limbajul gesturilor și posturilor deschise nu doar te vor ajuta să atragi oamenii, ci și îți vor permite să te simți mai încrezător.

4. Ignorare totală

Vrei să știi mai multe decât ți s-a spus? Încearcă să afișezi pe față indiferență completă față de ceea ce-ți spune interlocutorul. Într-o astfel de situație, el va încerca inconștient prin orice mijloace să te convingă că aceste informații sunt importante. Continuă să rămâi indiferent și vei afla despre unele fapte și detalii suplimentare care te interesează.

5. Interesul pentru oameni

Oamenii, de obicei, preferă să vorbească despre sine, decât să asculte problemele altora. Pentru a deveni un interlocutor bun și a lega prietenii cu oamenii potriviți, încearcă să-i pui  interlocutorului cât mai multe întrebări, să-l asculți cu atenție, dând din cap și fiind de acord cu el. Omul se va simți o persoană interesantă, dar cui nu îi place asta? Însă nu exagera, pentru a nu provoca dezgust față de persoana ta. Un alt sfat – adresează-te interlocutorului pe nume, acest lucru te va ajuta să obții simpatie.