„Am încetat să vorbesc despre mine și să o ascult pe ea”: Kirk Douglas despre cum a curtat-o pe soția sa timp de 65 de ani.

Îndrăgitul actor Kirk Douglas era iubit de fani. Dar exista o persoană care îl iubea nu doar pentru actorie și rolurile sale uimitoare. Aceasta este soția sa, Anne Douglas. Pentru el, ea a fost întotdeauna pe primul loc, pe al doilea – filmul.

Au trăit împreună 65 de ani, au trecut prin multe dificultăți și încercări. Dar, după cum spune actorul, dragostea lor a devenit și mai puternică odată cu trecerea timpului.

Cuplul s-a cunoscut în 1953. Anne vorbea mai multe limbi și, la acea vreme lucra la un studio de film, fiind angajată în dublarea filmelor străine. Douglas juca în filmul “Lust for Life”. Celebrul actor a fost fascinat de frumusețea și inteligența fetei, așa că a invitat-o imediat în cabina sa.

După cum își amintesc Kirk și Ann, actorul s-a îndrăgostit la prima vedere. „Să luăm masa împreună cu prietenii mei”, a spus el, fără să se gândească la un refuz. ”Mulțumesc, dar probabil că voi merge acasă și îmi voi pregăti o omletă.” Acest răspuns fost o lovitură pentru mândria lui Douglas. La așa ceva cu siguranță nu se aștepta. Nu i s-a mai întâmplat niciodată înainte!

„Era cea mai inaccesibilă și dificilă femeie pe care am întâlnit-o vreodată”, își amintea mai târziu actorul într-un interviu. „Pe atunci mă consideram o stea, eram irezistibil și magnific, iar ea îmi răspundea indiferent și rece:„ Vă sunt recunoscătoare, dar știți, sunt obosită. Scuzați-mă.”

Prima reacție a lui Douglas a fost indignarea și iritarea. Cum a putut să-l refuze? Cu toate acestea – era atras de Ann. Mulți ani mai târziu, Douglas a scris în memoriile sale că, după refuz, a încetat să mai acționeze ca un macho romantic. Tot ce a făcut, a fost să nu mai vorbească despre sine și să o asculte pe ea.

Apoi a început povestea lor de dragoste. Douglas a încercat să-i arate iubitei sale că este complet diferit – nu playboy-ul care a invitat-o arogant la cină.

Cuplul s-a căsătorit în mai 1954. Ei au trecut prin multe încercări. Anne a suferit de cancer la sân și a avut un tratament sever, Kirk a suferit de depresie după un accident vascular cerebral, iar discursul său a devenit dificil. Și au trecut printr-o tragedie cumplită, pierzându-și unul dintre fii. Dar nu s-au despărțit niciodată.

De mai bine de șase decenii, Kirk și Ann sunt împreună și încă se iubesc. Ei recunosc că de-a lungul timpului, dragostea lor a devenit și mai puternică.

După boală, actorul nu a mai jucat în filme și s-a dedicat familiei sale, lucrând la scrierea cărților. Douglas îți actualiza regulat blogul pe Myspace. La vârsta de 94 de ani, el a fost recunoscut drept cel mai în vârstă blogger-celebritate din lume.

La cea de-a 99-a aniversare, Kirk Douglas a donat 15 milioane de dolari pentru construcția unui centru de îngrijire a actorilor și a membrilor industriei cinematografice de la Hollywood afectați de Alzheimer.

În decembrie 2018, Kirk Douglas a împlinit 102 ani, iar soția sa Ann a împlinit 100 de ani în aprilie. Și încă se iubesc.

”Romantismul începe la 80 de ani. Știu asta cu siguranță. Locuiesc cu o fată care vă va confirma acest lucru.”  – Kirk Douglas, „Viața poate fi un verset”.