Iată ce condiție trebuie îndeplinită pentru a ajuta omul care își plânge de milă.

Dacă persoana își plânge de milă și nu se poate elibera de suferință, este necesar de… a-i scoate ”Coroana Importanței”.

Coroana importanței – se manifestă prin faptul că omul este convins că toți îi datorează ceva, dar nu i-au dat, l-au înșelat. El are așteptări, are dreptul să se supere și să răzbune pe cei care i-au înșelat așteptările.

Sarcina specialistului este de a-i scoate copilului interior răzbunător această ”coroană”, chiar dacă pacientul îl acuză de lipsa de profesionalism și de alte păcate mortale.

– Metoda dvs. nu mă ajută! Am cheltuit deja prea mulți bani! Strigă „regina” supărată.

– Vreți să vă returnez banii?

– Ce rost are, am nevoie de ajutor! Mă doare sufletul! – ”Regina” schimbă tactica.

– Vă pot ajuta, dar nu pot trăi pentru dvs. și viața, și simptomele durerii, îmi pare rău.

– Am scos deja această durere, de ce vine din nou?

– Apare pentru că aveți așteptări de la ceilalți. Dar noi nu lucrăm cu ceilalți, ci cu dvs., pentru a vă schimba atitudinea față de ceilalți. Atunci când veți simți recunoștință pentru faptele care vă aduc durere, atunci veți accepta cu adevărat situația și imediat vă veți simți mai bine.

– Și ce trebuie să fac?

– Nu vă mințiți.

– Nu vreau să mint. Dar nu știu ce este asta. Ajutați-mă să înțeleg.

– Ce doriți să se întâmple în viața dvs.?

– Vreau ca bărbatul meu să fie cu mine. Însă el în câteva zile se căsătorește.

– Adică nu vă pasă de fericirea lui, vă gândiți doar la binele dvs.?

– Ba nu. Vreau să fie fericit. Dar fără el nu vreau să trăiesc.

– Cu alte cuvinte, acum observăm situația în care bărbatul a dezgolit în interiorul dvs. simptomul „nedorinței de a trăi”. De ce nu vreți să trăiți fără el?

– V-am răspuns săptămâna trecută la această întrebare.

– Îmi amintesc. Am vrut doar să vă pregătesc pentru durerea care va apărea atunci când veți afla adevărul despre dvs.

– Și care este acest adevăr?

– Adevărul este că faceți oamenii sclavi de dragul fericirii dvs.

– Cum?

– Ei bine, imaginați-vă că acest bărbat și-a părăsit femeia și s-a căsătorit cu dvs. Veți trăi împreună un an, apoi el va fugi din nou undeva. Și așa toată viața, până când vă veți sătura de el. De ce aveți nevoie de o astfel de viață? O femeie care își plânge de milă nu va ademeni un bărbat spre altar. Cunoscând bărbații, cred că și alesul dvs. nu va alege acest lucru, decât dacă este un ratat notoriu. Dar nu vă doriți un ratat?

– Nu.

– Cei care se aseamănă se atrag.

– Sunteți inuman. În opinia dvs. sunt o nemernică și o ratată.

– Acestea sunt cuvintele dvs. Vă repet doar să nu uitați de aceste simptome pe care le aveți. Ele, sunt ca umbrele, vă urmăresc, iar dvs. ca o Regină, nu vă observați subalternii.

– Bine. Ce ar trebui să fac cu aceste bagaje din interior?

– Refuzați să fiți acea Regină care nu-și recunoaște oamenii din interior, îi închide în temniță, transformându-i în prizonieri. Adevărata Regină își iubește supușii, are grijă de ei, îi respectă pe toți.

– Sună frumos.

– Și mai frumos arată din exterior. Fiecare bărbat visează la o astfel de femeie, dar pentru a deveni ea, trebuie să vă iubiți Umbrele. Există puține Regine înțelepte.

– Mi-e teamă că alegerea mea nu este mare: fie rămân o ratată, fie încep să iubesc tot ceea ce am în interior.

– Sunt sigur că veți reuși. Însă merită să vă amintiți că mai întâi trebuie să vă scoateți coroana și să o meritați, pentru ca oamenii înșiși să vă ridice pe tron. A-ți servi poporul interior – este ceea ce te înalță. Iar omul măreț nu are nevoie de titluri. Adevărată măreție este egalitatea cu cei asupra cărora ai putere. Și de dragul unor astfel de ființe – mari și egale – se fac cele mai bune și mai frumoase lucruri de pe planetă.