Cum poți uita bărbatul care nu are nevoie de tine? Încearcă aceste 6 modalități eficiente.

Este foarte greu să nu te gândești la bărbatul cu care ai petrecut împreună mai mulți ani. Viața își pierde sensul, stima de sine se reduce. Dacă bărbatul pleacă, în majoritatea cazurilor se duce la cineva și atunci în mintea femeii apar o mulțime de întrebări. Ce are ea și nu am eu? Ce face ea și nu fac eu? Este mai frumoasă sau mai deșteaptă?

Majoritatea femeilor nu vor să accepte faptul că au fost abandonate și nici nu încearcă să-și uite fostul partener, gândindu-se la el 24/24, sperând că se va întoarce. Consecința acestor amintiri este un test periculos pentru sistemul nervos.

Ce o împiedică să-și uite fostul partener:

– întâlnirile forțate;

– sentimentul că relația nu s-a încheiat;

– copiii comuni;

– dependenta emoțională;

– auto-critica. În acest caz, ea se învinovățește de ceea ce s-a întâmplat;

– pierderea individualității – pierderea ca individ, ca unitate separată;

Pentru a scăpa de gândurile intruzive despre bărbat, femeia ar trebui în primul rând să alunge aceste gânduri în toate modurile posibile. Iată cum poți face asta:

1. Scapă de amintiri.

Este necesar să scapi de tot ce îți amintește de fostul partener. Aruncă toate cadourile, fotografiile, toate lucrurile sale, șterge-l din lista de prieteni pe rețelele sociale și toată corespondența cu el. Toate acestea sunt un balast care nu te lasă să intri într-o viață nouă, plină de oameni și oportunități noi.

2. Fă-ți ordine în suflet

Sufletul, ca și corpul, necesită tratament. Psihologii numesc acest tratament terapie de substituție, unde îți rămâne timp liber doar pentru somn. Hormonul fericirii se suplinește din varietatea de emoții pozitive obținute în viață. Acestea pot fi întâlnirile cu prietenii, excursii, cumpărături, spa, masaj etc.

3. Schimbarea aspectului

Schimbarea aspectului exterior este, de asemenea, o modalitate de a uita de fostul. O vizită la stilist te va ajuta nu numai să te reînnoiești, ci și să uiți de suferința care a fost în trecut și, astfel cresc șansele de a capta privirile altor bărbați.

4. Cunoscuți și relații noi

Înnoirea internă și externă – îți aduce un motiv în plus să cunoști oameni noi, să experimentezi emoții noi, să-l găsești pe cel care va fi interesat de tine, cea nouă. Nu ar trebui să refuzi niciodată întâlnirile. Flirtul și o nouă pasiune te vor ajuta să uiți de fosta relație. Dar nu începe imediat o relație serioasă, este mai bine să aștepți și să o finalizezi complet pe cea veche. Pentru că acum ești controlată nu de iubire, ci de sentimentul de răzbunare, atât timp cât fostul iubit îți trăiește în suflet.

5. Finalizează lucrurile

Mulți bărbați abandonează femeia fără să-i explice motivul plecării. Femeia nu se poate calma atât timp cât există lucruri nespuse și nefinisate. Pentru a scăpa de acest lucru  îi poți scrie o scrisoare sau vă puteți întâlni pentru a vorbi față în față. La sfârșitul scrisorii sau conversației, ar trebui să-i mulțumești pentru sentimentele care au fost în relație, să-l ierți și să vă spuneți adio pentru totdeauna.

6. Ajutorul psihoterapeutului. 

Dacă sfaturile de mai sus nu te ajută, una dintre cele mai eficiente modalități este de a contacta terapeutul. Nu-ți fie teamă. Sarcina terapeutului este să înțeleagă problemele și să corecteze erorile din interiorul persoanei.

O relațiile încheiată nu înseamnă sfârșitul vieții. Este foarte important în acest moment să dai frâu liber emoțiilor, să fii activă, să îți dedici timp și să ai grijă de tine, de muncă, de întâlnirile cu prietenii. Întotdeauna va exista o relație nouă, care te va face să experimentezi sentimente noi și să le uiți pe cele vechi.