Cine a spus că lacrimile sunt un semn de slăbiciune?

Cine a spus că lacrimile sunt un semn de slăbiciune? Nu! Nu sunt un semn de slăbiciune. Ele vorbesc despre faptul că există sentimente. Vorbesc despre puterea sentimentelor. Iar Lumea sentimentelor este mai profundă decât Lumea gândurilor.

Lacrimile nu sunt neapărat un semn de nefericire. Ele mai sunt lacrimi de bucurie sau recunoștință.

Lacrimile sunt unicul semn că în interiorul tău se întâmplă ceva atât de măreț, încât acest lucru te copleșește.

Lacrimile sunt eliberare.

Lacrimile sunt o putere mare. 

Glandele lacrimale în ochii omenirii sunt la fel. Însă bărbații au început să creadă că doar femeile plâng (încă din copilărie, băieților li se spune că numai fetele plâng). Bărbații au pierdut mult din cauza acestei gândiri – și-au pierdut sentimentele, și-au pierdut bucuria, nu-și pot exprima recunoștința.
Dacă nu plângi – nu ai putere. Ceea ce numiți forță – este insensibilitate.

Forța nu este dură, este blândă.

Ați văzut un râu care curge din munți, căzând în cascade? Stâncile sunt foarte dure. Apa este blândă. Dar, în cele din urmă, apa curgătoare câștigă. Piatra se transformă în nisip și este spălat de apă.

Sau o floare a înflorit, iar lângă ea se află o piatră. Ce îi vei oferi iubitei tale? O piatră? Nu! Floarea are putere, măreție. Forța ei este în tandrețe, aromă, frumusețe. Slăbiciunea ei – este de asemenea și forța ei. Se deschide dimineața și se ofilește seara. Este vie și va muri pentru că a trăit. Piatra nu poate muri niciodată, pentru că deja este moartă, nu a trăit.

Deveniți blânzi. Cei care lasă lacrimile să curgă – sunt norocoși, sunt puternici! Nu le pasă de critica și condamnarea altora. Pentru a plânge, fără să-ți pese de nimeni, de ceea „Ce vor spune oamenii?”, este nevoie de forță. Lasă-i pe toți să vorbească! Îți vei face o reputație proastă? Ei bine, să fie! Lasă-mă să plâng din toată inima!!!”

Autor: Osho