Nu-ți fie milă de prietene, în caz contrar toată negativitatea lor te va afecta.

Încetează să-ți fie milă de oameni! Adevărul este că, la ei lucrurile se vor îmbunătăți, iar tu poți avea probleme reale de sănătate. Dacă cineva în prezența ta începe să vorbească despre cât de rău îi merge în viață, îndepărtează-te de acest subiect. De multe ori se întâmplă că omul a doua zi se simte bine, iar tu după o lungă „sesiune de compasiune” nu te poți recupera o săptămână. Desigur, suntem ființe umane și compasiunea este incorporată în noi de natură. Dar, din păcate, alții te pot manipula și chiar pot câștiga bani din asta.

Te plângi, oamenii te vor compătimi, le va fi milă de tine și poate îți va fi mai ușor. Și, dacă te mai și sfătuiesc ce să faci în continuare, în general este minunat! Acest lucru se aplică tuturor: soțului, mamei, prietenei apropiate. Ei sunt oamenii tăi dragi și desigur vor să te ajute. Dar mila poate face mai mult rău. De aceea, îți voi împărtăși o poveste instructivă.

Am avut o pacientă. Ea se plângea că trăiește o viață stresantă, că nu poate concepe al doilea copil și are probleme financiare. Viața ei mergea în declin și nu știa ce să facă în continuare. Așa că am început terapia. Multe probleme de sănătate și de muncă s-au rezolvat în mai puțin de o lună. Ea a început să doarmă mai bine și chiar și-a îmbunătățit relația cu soțul. Ceea ce nu este ciudat, deoarece consultările mele sunt orientate spre dezvoltarea personală. Adică, omul trebuie în primul rând să învețe să se înțeleagă și să se accepte așa cum este. Echilibrul intern este foarte important! Pacienta mea s-a dovedit a fi o persoană foarte responsabilă, pentru că a încercat nu numai să obțină alinare temporară, dar să înțeleagă cum să-și rezolve efectiv toate problemele. Recent ne-am întâlnit la o nouă ședință și ea și-a amintit un detaliu important. Atunci când avea probleme, le împărtășea prietenelor.

Plângea ore întregi în șir în bucătăria lor, povestindu-le despre soarta grea. Și toată lumea o compătimea, încerca să o ajute. Asta a continuat mulți ani până când a rămas însărcinată cu primul copil. Drept urmare, ea a născut un băiat sănătos, iar cele șase prietene cu care și-a împărtășit problemele s-au îmbolnăvit sau au divorțat de soții lor. Desigur, ele nu au acuzat-o pe pacienta mea de toate nenorocirile lor, dar nici nu aveau prea multă dorință să comunice cu ea. Și pacienta mea suferea foarte mult din cauza acestei situații. În cele din urmă, ea a înțeles singură cu ce preț a obținut fericirea.

Desigur, a regretat ceea ce li s-a întâmplat prietenelor, așa că și-a dorit să nu mai facă aceleași greșeli în viitor. Din fericire, știam cum să o ajut. În primul rând, i-am spus să nu-și mai reproșeze, să nu sufere, pentru că ceea ce s-a întâmplat deja nu mai poate fi reparat. Următorul pas a fost realizarea faptului că a te plânge este rău. Trebuie să încetezi să faci acest lucru, în caz contrar oamenii apropiați se vor simți și ei rău. Dacă îți lipsește dragostea de sine – cel puțin ai milă de soț, de prietene sau de mama. Ei sunt cei care își fac griji pentru tine. După această realizare importantă, în viața pacientei mele au avut loc schimbări pozitive. Ea și familia ei au devenit mai fericiți.

Îți spun toate acestea dintr-un motiv. Nu trebuie să-ți fie milă de oameni. Este mai bine să le ”deschizi ochii” că lucrurile se vor îmbunătăți. Din cauza compasiunii tale, îți poți crea probleme. Ai nevoie de ele?