6 termeni care descriu IUBIREA și care ne ajută să construim o relație pentru tot restul vieții

”Iubirea vine când nu o aștepți deloc” … Există oare adevăr în această frază?

Cât de des suntem în iluzia că noua iubire este, în cele din urmă, IUBIREA pentru tot restul vieții. Și că, el/ea ne va oferi în sfârșit fericirea mult așteptată.

Însă puțini dintre noi se gândesc la faptul că iubirea este muncă. Muncă – de-a lungul vieții. Iubirea este un templu care se construiește toată viața, cărămidă cu cărămidă. Conștient și cu multă răbdare. Zi de zi, gând după gând, cuvânt cu cuvânt, acțiune după acțiune.

Cred că mai bine decât apostolul Pavel, nu voi putea descrie proprietățile iubirii: ”Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârși; limbile vor înceta; cunoștința va avea sfârșit.”

Dragostea este îndelung răbdătoare

Nu este posibil să obții un rezultat bun în urma acțiunilor pe termen scurt. Când ne creăm un obicei, avem nevoie de timp, înțelegere și credință. La fel se întâmplă și în cazul iubirii.

Iubirea este acțiune. Sunt acțiunile mele pentru a ajuta persoana iubită să-și dezvăluie potențialul. Când iubesc, nu mă uit la manifestările pe care le are astăzi, ci la potențialul său. Văd în el, ceea ce nici el nu vede uneori. Cred, că își poate atinge potențialul.

Dragostea este plină de bunătate

Este foarte important să ne amintim întotdeauna durerea prin care am trecut, pentru a manifesta compasiune față de ceilalți.

Când suntem fericiți, suntem concentrați asupra dăruirii. Dacă le provocăm durere altora, este doar pentru că iadul nostru personal este activat. Compasiunea pentru suferința altei persoane o ajută să-și atenueze suferința și să activeze ceea ce are mai bun în inima sa.

Dragostea nu pizmuiește

Iubirea este întotdeauna dăruire, întotdeauna un surplus de energie. Când omul se află într-o stare de abundență (spirituală, materială, energetică), el vrea să ofere. Invidia este o stare de insuficiență. Omul are nevoie de consum.

Când ne aflăm în starea de iubire, nu suntem capabili să invidiem. Nu avem dorința de sarcasm, bârfă, furie – pentru a „ciupi” în diferite moduri o bucată din energia altei persoane. În starea de iubire, vrem să îmbrățișăm lumea și să ne împărtășim resursele cu generozitate.

Dragostea nu se laudă

Ne comparăm, concurăm. Cine este mai bun, mai inteligent, mai puternic, mai de succes, mai bogat, mai sănătos, mai frumos etc. Și întotdeauna în această cursă, cineva câștigă, iar cineva pierde. Apoi schimbăm rolurile.

Cooperarea, sprijinul, bucuria pentru reușitele altuia, creează în viața noastră un cerc mare de prieteni. Bucuria pentru rezultatele și manifestările bune ale omului drag, îl va împinge să-și dezvăluie potențialul și mai mult.

Dragostea nu se umflă de mândrie

Mândria adesea apare din lipsa de înțelegere a adevăratelor motive ale realizărilor noastre.

Într-o relație este la fel. Generăm în mintea noastră starea de mândrie. De exemplu, când bărbatul repetă adesea că admiră frumusețea femeii și o iubește, ea tinde să se concentreze din ce în ce mai mult pe frumusețea externă și îngrijirea personală. Ea se focusează pe altceva, nu pe manifestarea bunătății.

Adevăratul motiv al frumuseții acestei femei este în ochii bărbatului care o iubește – este faptul că anterior ea manifesta bunătate față de oameni. Și numai dacă aceste manifestări vor continua, iubirea bărbatului poate fi îndelungată. Frumusețea feței dispare. Frumusețea inimii este veșnică.

Dragostea nu se poartă necuviincios

Furia, agresiunea, mânia, răzbunarea, violența, țipetele – oare acestea sunt despre iubire? Iubirea – este grijă, blândețe, atenția la nevoile atât personale, cât și ale persoanei dragi. Iubirea este ceea ce poate să înfrângă mânia umană și să creeze creație.

Culegem doar ce semănăm. Țineți minte asta!