25 de gânduri importante despre o viață simplă și corectă.

Dacă vă simplificați sistematic viața, aceasta se va schimba în bine, este convins psihologul și scriitorul Leo Babauta.

Deja de 9 ani învăț să trăiesc o viață simplă. Viața, în care rămâne loc doar pentru ceea ce este important. În ea nu există grabă și activitate constantă, dar există gânduri și creativitate, contacte cu oamenii pe care îi iubesc, timp în natură și activitate fizică.

Acest lucru nu înseamnă că în viața mea nu există dezordine și dificultăți. Trăiesc printre oameni, nu departe de ei, ca un călugăr. Am lucruri, echipamente, sunt adesea distras și ocazional sunt ocupat. Doar că am redus toate acestea, astfel încât în viața mea să se elibereze spațiu.

Iată ce am realizat despre ceea ce înseamnă să trăiești o viață simplă:

1. Curățarea spațiului duce și la curățarea minții. Ceea ce ne distrage vizual, ne încarcă mult mai mult decât credem.

2. O dimineață liniștită, fără grabă – este un lucru extrem de valoros. Mă trezesc devreme pentru a reuși să citesc în liniște, să scriu ceva, să meditez.

3. Nu vei trăi o viață simplă până când nu vei fi dispus să renunți la ceva familiar.

4. Este dificil să renunți, dar va fi mai ușor dacă încerci să o faci timp de o lună. Renunță la ceva timp de o lună și vezi dacă îți place sau nu.

5. Să renunț la televiziunea prin cablu a fost una dintre cele mai productive acțiuni. În casa mea nu mai există aceste canale inutile, reclame și alte prostii de care nu avem nevoie.

6. Cumpărăturile – nu sunt o terapie. Sunt o pierdere de timp și bani.

7. Dacă îți umpli viața cu distrageri, probabil că îți este frică să afli cum arată viața fără să navighezi constant pe Internet, fără rețelele sociale, știri, TV, jocuri și bunătăți.

8. Mâncarea simplă, sănătoasă – nu este doar benefică. Este, de asemenea, o plăcere.

9. Trebuie să-ți rezervi timp pentru lucrurile importante: să petreci timpul cu copiii, cu partenerul, să creezi, să faci sport. Lasă deoparte celelalte lucruri, dar rezervă-ți timpul necesar pentru asta.

10. Cel mai grav păcat împotriva vieții simple – este să-ți asumi prea multe obligații. Cu greu am renunțat la asta, dar sunt foarte bucuros că am făcut-o. Fac o astfel de curățenie în fiecare an, pentru că uit de această regulă.

11. Programul meu zilnic, de obicei, nu este prea structurat și nici prea încărcat. Am timp pentru lucrurile mici, dar importante: să citesc copilului, să fac o plimbare, să trag un pui de somn.

12. Există anumite lucruri pe care le fac aproape în fiecare zi, deși nu sunt programate: citesc, scriu, mănânc mâncare sănătoasă, fac exerciții fizice sau mă joc cu cei mici, răspund la scrisori, le citesc copiilor.

13. Este foarte ușor să-ți umple viața cu ceva: în jurul nostru există atât de multe lucruri care par uimitoare! Auzim despre ceea ce fac alții și vrem imediat să adăugăm acest lucru în viața noastră. Și uităm că adăugând atât de mult, ocupăm spațiul pentru manevră. Iar acest spațiu este foarte important.

14. Renunțând la ceva fain, spun „da” lucrurilor cu adevărat importante pentru mine.

15. Ceea ce ne distrage este foarte tentant, dar și foarte distructiv.

16. Este tentant să-ți umpli ziua cu fapte „productive”. Nu face asta. Lasă ceva spațiu gol.

17. Acordăm o importanță prea mare activităților distractive. Acest hobby este trecător și nu este atât de important.

18. De asemenea, exagerăm importanța productivității. Concentrarea, prioritățile și eficacitatea sunt mult mai importante.

19. Dacă nu înveți să stai singur într-o cameră liniștită, fără distrageri, nu vei putea să-ți simplifici viața.

20. Cumpărarea lucrurilor nu ne rezolvă problemele. La fel și mâncarea.

21. Nu contează cât de puține lucruri avem. Contează cât de multă semnificație punem în aceste lucruri.

22. Este mai bine să ai șase cărți pe raft, pe care cu siguranță le vei citi, decât o sută la care nu vei ajunge niciodată.

23. Călătorind ușor, fără bagaje – te simți mai liber, mai puțin obosit. Acest lucru se aplică întregii vieți, nu doar călătoriilor.

24. Atenția ta – este cel mai valoros activ. Dăruiește-o oamenilor pe care îi iubești, nu unor clovni de pe Internet. Dăruiește-o muncii tale cele mai importante, nu rețelelor sociale.

25. Uneori, să te distragi – este bine.