Psihologii au descoperit ce fac cuplurile fericite înainte de culcare

Această tradiție poate fi considerată secretul unei relații de succes, spun specialiștii.

Psihologii din SUA au urmărit o perioadă de timp cuplurile armonioase, care erau implicate într-o relație de câțiva ani. Experții erau interesați de obiceiurile și ritualurile lor. S-a dovedit că oamenii fericiți în viața de familie aveau un obicei zilnic. Înainte de a merge la culcare ei discutau despre veștile bune care s-au întâmplat pe parcursul zilei. Chiar dacă nu s-a întâmplat nimic inspirator, oamenii găseau momente care puteau fi considerate pozitive.

Potrivit cercetătorilor, obiceiul de a ne concentra asupra lucrurilor pozitive, reduce stresul și contribuie la manifestarea interesului s*xual. Astfel, cuplurile pozitive suportă mai ușor adversitățile vieții și fac dragoste mai des. Calitatea somnului lor, de asemenea, este mai bună, decât la cei care sunt mereu stresați și nu se desprind de gadget-urile lor seara târziu.

Am scris mai devreme că femeile căsătorite a treia oară, se simt mai fericite decât cele care nu au fost căsătorite niciodată sau cele divorțate. Psihologii au asociat acest lucru cu faptul că, ele deja știu clar ce vor și nu au cerințe exagerate față de parteneri.