7 gesturi inconștiente pe care le face doar un bărbat îndrăgostit.

Una dintre ramurile psihologiei este studierea limbajului corporal, semnelor non-verbale – gesturilor, posturilor, modificărilor expresiilor faciale. Cu ajutorul lor, se poate determina ușor ce sentimente experimentează o persoană față de alta, într-o anumită perioadă de timp.

Iată câteva semne că bărbatul este îndrăgostit de tine:

1. El încearcă să-și aranjeze constant hainele

Mișcările cu care își scutură praful inexistent de pe haine, își îndreaptă gulerul sau își atinge puloverul, sugerează că speră să te impresioneze. Cu alte cuvinte, vrea să fie pe placul tău, de aceea încearcă să arate mai bine decât de obicei. Dorința de a impresiona cu aspectul exterior, este specifică doar bărbaților îndrăgostiți.

2. Mâinile îi sunt ocupate cu ceva.

Poate fi o bucată de hârtie, un nasture sau un creion, însă el răsucește constant acest obiect în mâini. Aceste gesturi sugerează că este nervos în prezența ta. Pentru a-și ascunde emoția, el trebuie să facă mișcări cu mâinile. Gesturile haotice indică faptul că nu-i ești indiferentă și că nu este capabil să-și ascundă emoția atunci când ești alături.

3. Stă cu picioarele larg depărtate, cu mâinile pe șolduri.

O astfel de poziție este luată, de obicei, de vânătorii care s-au întors cu prada. Prin această poziție de „cuceritor”, bărbatul dă de înțeles că are păreri despre tine și vrea să-ți atragă atenția. În această poziție, se ascund dorințe carnale voalate care au un sens direct.

4. Îți atinge ușor spatele

Această mișcare poate arăta dorința de a te conduce înainte. Gestul demonstrează dorința lui de a te proteja și de a-ți oferi sprijin. În același timp, spune că vrea să fie lângă tine și să te protejeze de toate greutățile. Mai mult decât atât, numai un bărbat îndrăgostit tânjește după atingeri tactile.

5. În timpul conversației se apleacă în față. 

Acest gest spune că bărbatul în toate felurile posibile vrea să fie cât mai aproape de tine și astfel scurtează distanța dintre voi. Înclinându-se, el încearcă să minimizeze distanța.

6. Rotește în mâini diverse obiecte.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când de exemplu, așteaptă în cafenea, și involuntar începe să se joace cu diverse obiecte. De exemplu, aruncă un șervețel din mână în mână. În acest fel, încearcă simultan să-și ascundă emoția și să atragă atenția. Pot fi și doar mișcări aleatorii cu degetele. Toate acestea vorbesc despre faptul că are sentimente tandre pentru tine.

7. Își împinge pieptul înainte și încearcă să îndrepte.

La vederea femeii care îi place, bărbatul încearcă să se îndrepte și să-și împingă pieptul înainte. Aceste gesturi vorbesc despre dorința lui de a fi atractiv în ochii ei. Adesea, bărbatul ia o poziție similară înainte de a spune ceva foarte important, când vrea să-și depășească timiditatea.