5 trăsături de personalitate pe care le au doar oamenii fericiți

Ce ne face fericiți? O mulțime de lucruri. Motivele pot fi similare și individuale, însă trăsăturile de personalitate joacă un rol important, producând impulsul în căutarea fericirii.

La această concluzie a ajuns o echipă de oameni de știință americani, care au realizat un sondaj cu participarea a 706 de respondenți. Proiectul, condus de celebrul psiholog și scriitor Scott Barry Kaufman, cunoscut pentru activitatea sa științifică în domeniul inteligenței, creativității și potențialului uman, a dezvăluit 5 trăsături de personalitate care contribuie la atingerea fericirii.

Dragostea de viață

S-ar părea că acest lucru este simplu, dar nu toți reușesc să privească lumea cu admirație. Ne naștem cu superputerea de a ne bucura sincer de descoperirile zilnice, dar, din păcate, odată cu vârsta, uităm să apreciem bucuriile mici, concentrându-ne pe obiectivele și realizările mari. Uităm că fericirea este disponibilă aici și acum, trebuie doar să oprim goana fără sens, să privim în jur și să realizăm cât de vizibilă și chiar tangibilă este. Reîntorcându-ne capacitatea de a conștientiza momentul, obținem parola către accesul inepuizabil al mulțumirii de viață: când omul este fericit, totul are sens.

Deschiderea

Oamenii care sunt sociabili, zâmbitori, cu bunăvoința lor sinceră declanșează ciclul energiei pozitive, care inevitabil duce la sentimentul de fericire. Și invers – cei care se îndepărtează de oameni, ascund secrete, întâmpină adesea dificultăți de bunăstare, căzând în tristețe și depresie.

Dragostea de muncă

Autorealizarea este un lucru minunat, iar munca ta preferată este sursa de bucurie și satisfacție. Te îndoiești? Înseamnă că încă nu ți-ai descoperit vocația. Să faci ceea ce îți place și îți iese bine – este una dintre cheile fericirii.

Compasiunea

Compasiunea și grija pentru ceilalți – este o altă sursă pozitivă de satisfacție interioară, care aduce bucurie și te învață altruismul. Altruismul este potrivit în orice circumstanțe – nu ezita să arăți empatie în relațiile cu cei dragi, prieteni, colegi, cei care au nevoie de sprijin și cei care cer ajutor.

Curiozitatea

Te inspiră cunoștințele noi, descoperirile, autoeducarea, discuțiile științifice și cluburile de interes pentru amatori? Acest lucru de asemenea, indică un acces preferențial la fericire. Dispoziția bună este direct legată de stimularea inteligenței, deoarece curiozitatea – este o specie a deschiderii și o resursă inepuizabilă pentru autorealizare.