Iată de ce este important să uiți de datoria pe care nu o poți recupera.

Este mai bine să uiți de „datoria nerambursată”. În caz contrar, pierderile vor continua. Și se mai poate întâmpla ceva…

Cineva a luat bani în împrumut de la tine și nu i-a întors. Sau a furat, a mințit – se întâmplă și astfel de cazuri. Iar acum este imposibil să primești acești bani. Ai făcut tot posibilul, ai luat toate măsurile, dar nu a funcționat nimic. L-ai sunat, i-ai scris de mai multe ori – însă ai înțeles că nu ți se va întoarce nimic.

Gândul la acești bani pierduți îți poate otrăvi viața. Și nu numai pentru că e o situație urâtă și amară. Adevărul este că acești bani au creat o legătură invizibilă între tine și datornic, te-au sincronizat cu el. Te gândești mereu la acest om, chiar mai des decât la cei pe care îi iubești. Simți furie, resentimente, iritare și tristețe. Această persoană ”trăiește” acum în capul tău. Iar între voi există o legătură invizibilă, o legătură psihologică ciudată. Budiștii o numesc „karmică”. Sănătatea datornicului, comportamentul și acțiunile lui îți pot afecta viața. Este nedrept, dar se întâmplă.

Datornicul – este o persoană necinstită. Cel mai probabil, el va continua să ia bani de la oamenii creduli și va comite alte acte necinstite. El trăiește și nu cunoaște durerea, pentru că toate problemele sale sunt transferate asupra celor de la care a luat sau a furat ceva. Oamenii buni plătesc pentru acest datornic cu pierderi și boli; ei se află în același sistem cu datornicul. Și cu cât emoțional își amintesc mai mult de el, cu atât această legătură este mai puternică. Situația financiară poate deveni treptat aceeași ca și a omului necinstit. Iar problemele vor apărea din senin.

Dacă cineva nu-ți rambursează datoria și dintr-un anumit motiv nu-l poți obliga să facă asta, trebuie să uiți. Nu te gândi la asta. Poți aplica tehnica: mergi și aruncă o piatră în apă. Lasă gândurile proaste și sentimentele neplăcute să se înece și să dispară. Nu are rost să speri și să-ți faci griji. Lasă legătura cu omul necinstit să se rupă. Nu trebuie să-ți asumi soarta și problemele sale. Banii au dispărut. Ei bine, trebuie să-ți înveți lecția și să câștigi alții. După ce ai rupt legătura și „ai iertat datoria”, vei observa că încep îmbunătățirile în situația ta financiară. Treptat, vei putea compensa suma pierdută. Însă anterior nicidecum nu reușeai!

Așa este: inconștient, contai pe rambursarea datoriei, pe acești bani. Erai în poziția de victimă, de pierzător, de prost înșelat. Asta îți fura forțele și încrederea. Aceasta era legătura dintre viața ta și evenimentele vieții datornicului. Toate aceste motive creează o barieră și un obstacol. Mai bine să întrerupi mental conexiunea. Și nu-ți mai aminti niciodată de datoria sau de banii furați care nu pot fi rambursați. Atunci vor veni oportunități și bani noi. Cu care vei fi mai prudent: doar ai dobândit experiență. Chiar și experiența amară este benefică pentru cei care pot rupe legăturile cu un eveniment rău din trecut.