Oricât de matur ar părea fiul tău adolescent, el încă are nevoie de tine.

Uneori, înălțimea de aproape doi metri a fiului meu, vocea aspră, barba și adidașii de mărimea 42 – mă fac să cred că el nu mai are nevoie de mine. Dar adevărul este că… sunt mama lui. Și toate temerile mele nu au temei – el întotdeauna va avea nevoie de mine.

Băieții, oricât de maturi ar părea, ei încă au nevoie de noi. Pentru a le asculta poveștile despre școală, prieteni, fotbal sau baschet, a râde de glumele lor uneori ridicole. Pentru că ne interesează tot ce îi interesează pe ei, chiar dacă nu înțelegem pe deplin despre ce vorbesc.

Ei trebuie să știe că suntem întotdeauna dispuse să-i ascultăm. Că în orice situație pot găsi în noi un interlocutor înțelegător, atent și interesat.

Și, de asemenea, pentru că au nevoie de grija noastră. Chiar dacă sunt capabili să-și facă singuri un sandviș și să spele vasele, ne face plăcere să avem grijă de ei, iar ei adoră când li se poartă de grijă.

Pe de altă parte, ei au nevoie să-i disciplinăm, să le limităm timpul pe internet, să le monitorizăm conturile pe rețelele sociale, să știm cine sunt prietenii lor și să nu-i lăsăm nesupravegheați la petreceri. Pentru că, deși arată ca bărbații adulți, ei încă nu sunt adulți.

Fiii noștri încă au nevoie de ajutorul nostru, atunci când greșesc. Atât timp cât sunt adolescenți, aceasta este sarcina noastră principală – să-i iubim, să-i încurajăm și să le spunem cu cea mai mare încredere: „Vei reuși. Cred în tine! ”

Ei au nevoie să ne bucurăm de fiecare notă bună și de competiția câștigată. Pentru că suntem și vom fi întotdeauna cei mai fideli fani ai lor. Și oricât de înalți ar fi, ei întotdeauna vor rămâne băieții noștri mici.

Ei au nevoie să ne rugăm pentru ei în fiecare zi. După ce am devenit mamă, în fiecare zi mă rog lui Dumnezeu să-mi protejeze fiul – acest om minunat.

Fiii noștri au nevoie de noi, de iubirea noastră. Chiar și atunci când vor avea propria familie, ei vor fi fericiți să se întoarcă acasă. Pentru că, indiferent de ce se întâmplă în lume, indiferent de tulburările și schimbările care ne așteaptă în viitor, există ceva care nu se va schimba niciodată…

Mereu vom fi mamele lor.