5 principii de viață pe care le respectă personalitățile mature.

Sarcina maturizării interne este de a-ți asuma răspunderea pentru propria viață și a învăța să construiești ceva bun, în loc să lupți cu întreaga lume.

Te consideri o persoană matură? Cum să-ți schimbi alegerea existențială? Te vor ajuta aceste 5 principii de viață pe care le urmează personalitățile mature.

1. Trăiește-ți viața fără gunoiul informațional. 

Cu cât ne adâncim mai mult în veștile proaste, cu atât mai mult ne încărcăm de experiențe negative și ne distragem de la propriile sarcini de viață.

Dar problema principală este că, gunoiul informațional nu doar ne strică starea de spirit, ci ne formează principiile de viață corespunzătoare și ne împinge către anumite acțiuni.

În loc să ne trăim viața reală, ne implicăm în războaie virtuale. Singurul rezultat al acestor războaie este polarizarea opiniilor și formarea imaginii de inamic: „Eu am dreptate, iar ei sunt proști și nemernici”. Ca rezultat, în mintea noastră doar se consolidează modelul unei lumi rele. Și avem mereu la îndemână candidați care pot fi învinuiți de toate problemele noastre.

2. Ignoră ceea ce nu poți schimba singur

Există multe lucruri care nu ne plac, care ne provoacă anxietate și alte emoții negative. Multe dintre aceste lucruri devin prea semnificative pentru noi, ne concentrăm pe ele.

În mintea fiecăruia dintre noi există multe probleme globale inventate. Nu putem influența direct soluția acestora, dar câte griji ne facem!

Oare nu este mai bine să-ți concentrezi atenția și energia asupra vieții tale, asupra problemelor pe care le poți atinge cu propriile mâini și pe care le poți rezolva singur?! Astfel acționează o persoană matură.

3. Nu aștepta că cineva va repara totul

O persoană imatură, de obicei, în mod inconștient speră că va veni cineva mare și puternic să-i rezolve toate problemele.

O persoană matură înțelege că, în această lume, nimeni nu datorează nimănui nimic. Poate cineva va veni și se va alătura… Dar trebuie să începi cu tine.

4. Alege ”războiul tău”.

Dacă întorci spatele gunoiului informațional și nu speri că cineva îți va rezolva problemele, atunci vine momentul să alegi ceva foarte valoros.

– Dacă lumea este rea, cum o pot face mai bună?

– Dacă viața este greșită, cum pot să-mi fac propria viață mai corectă?

– Dacă oamenii sunt nedrepți cu mine, poate vorbesc cu oamenii greșiți?

În orice caz, nu uita că viața ta este viața ta. Și poți oricând să-ți schimbi modul de viață și cu atât mai mult conștiința (atitudinea față de viață).

5. Fii real

Fă ceea ce predici. Suferința comună a oamenilor imaturi este că ei se plâng pe viață și îi învinovățesc pe ceilalți, dar, în același timp, nu-și înțeleg propriile valori și nu fac nimic cu adevărat pentru a le realiza. O poziție foarte convenabilă, dar fără ieșire a celor care se plâng și critică.

A fi real – înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru viața ta și a face fapte reale care o schimbă cu adevărat în bine. Dacă aceste acțiuni sunt demne, atunci alte persoane le vor aprecia.

Filosofia interioară se schimbă: ”Lumea este bună, corectă, amabilă, frumoasă, pentru că sunt o persoană matură și o fac astfel. Și dacă depinde de mine, atunci ce rost are să îi învinovățesc pe ceilalți pentru ceva și să cer de la ei ceva?!”