Relația cu un bărbat căsătorit: care este pericolul și de ce unele femei acceptă rolul secund.

Oricât nu ne-ar convinge psihologii că relația cu un bărbat căsătorit duce la suferință, fetele de fiecare dată cred că sfârșitul poveștii lor va fi unul fericit. Dar, atât timp cât bărbatul nu este liber, planurile și visurile de a trăi împreună există doar în imaginație.

De ce femeia este de acord cu rolul secund?

Există diferite motive pentru care femeia alege un bărbat căsătorit.

Naivitatea și lipsa experienței. Învățăm din propria experiență și de multe ori, fata crede că bărbatul o iubește și doar soția lui este obstacolul în calea fericirii. Întâlnirea cu realitatea, de regulă, elimină iluziile.

Femeia subconștient nu este pregătită pentru relațiile apropiate pe termen lung, și asta o determină să aleagă bărbați inaccesibili. Poate fi și răspunsul ascuns la presiunea socială „Este timpul să te căsătorești”. Nepregătirea bărbatului de a divorța devine un fel de scuză și îi provoacă milă.

Care este pericolul unei astfel de relații?

Femeia nu merge pe calea cunoașterii treptate a partenerului. El îi arată doar partea bună, iar partea ascunsă este îndreptată către familie. Ca urmare, poate apărea o iluzie: ”El este atât de bun, încât sunt dispusă să-l aștept toată viața.” În realitate, acesta este un bărbat obișnuit, cu un set standard de defecte, dar nu ai ocazia să le cunoști. Încetezi să-ți mai aparții ție, îți reconstruiești planurile de viață și îți investești toată puterea în situația cuiva (poate chiar în consolidarea familiei străine).

Infidelitatea în cuplu apare atunci când partenerii nu pot face față tensiunii apărute, și în același timp, ei nu sunt suficient de maturi pentru a vorbi despre asta. Atunci, brusc apare iubirea interzisă, ca o modalitate de a scăpa de negativitatea acumulată, de a-ți crește stima de sine, a obține căldură și compasiune, fără a depune eforturi pentru a schimba ceva în familia ta. Relațiile sincere și oneste sunt posibile numai după finalizarea relațiilor cu partenerul anterior.