Fost agent FBI: 8 semne ale omului în care nu merită să ai încredere.

Recent, fostul agent FBI, Robin Dreki, a împărtășit publicației CNBC semnele principale ale oamenilor în care nu ar trebui să ai încredere.

Iată la ce trebuie să acorzi atenție, conform expertului. Nu merită să ai încredere în:

1. Omul care este întotdeauna categoric.

De exemplu, când cineva spune: „Nu mă sprijini niciodată” sau „Mă critici mereu.” – aceasta este o exagerare clară. Oamenii care vorbesc astfel, încearcă să manipuleze interlocutorul. De aceea, Dreki consideră că nu merită să ai încredere în ei. Este mai bine să te uiți la cei care folosesc cuvintele „de obicei”, „în general”, „deseori”, „probabil” etc.

2. Omul care își diminuează realizările, pentru a se lăuda.

Se întâmplă că omul în timpul unei conversații găsește un moment pentru a povesti ceva despre sine, doar în scopul autopromovării. Cu toate acestea, când începi să-l lauzi și să-l încurajezi pentru noblețe, curaj, el spune: „Sunt fleacuri.”

Potrivit expertului, în astfel de oameni nu merită să ai încredere, pentru că astfel ei încearcă să-ți arate că nu ajungi la nivelul lor.

3. Omul care bârfește

Atunci când omul vorbește despre alții, prin asta încearcă să-ți câștige încrederea, criticând poate prietenii voștri comuni. În acești oameni ar fi mai bine să nu ai încredere, pentru că nu știi ce vor vorbi despre tine.

4. Cel care nu suportă criticile.

Omul care neagă o problemă, începe să creadă că ea nu există deloc.

Astfel de oameni reduc orice critică la glumă sau chiar atacă interlocutorul cu o învinuire. Uneori, ei folosesc tehnica de substituție a conceptelor sau pur și simplu pleacă din conversație.

5. Cel care adoră să se certe. 

Și nu vorbim despre schimbul de idei raționale în care se naște adevărul. Merită să te îndepărtezi de certăreții care încearcă să-și demonstreze adevărul prin mijloacele lor preferate – țipetele și insultele.

6. Cel care vorbește prea puțin sau, invers, prea mult

Acest lucru se întâmplă de obicei, pentru că omul încearcă să ascundă ceva sau nu poate spune nimic inteligent.

7. Cel care nu este capabil să-și ceară scuze.

Este suficient să-ți recunoști vinovăția și să spui: „Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat acest lucru.” Îmi pare rău. Cu toate acestea, foarte rar vei auzi scuze de la o persoană în care nu poți avea încredere.

Acest om va spune ceva de genul: „Ei bine, am făcut-o pentru că și tu ai făcut-o.” Acest lucru se întâmplă din cauza fricii de a-și pierde masca încrederii, a perfecționismului intern, a aroganței sau altei forme de excelență.

8. Omul care zâmbește și gesticulează nefiresc

Comunicarea non-verbală merită o atenție specială. Astfel poți determina ce disconfort trăiește omul din ceea ce spune.

Atunci când omul zâmbește sincer, el o face cu toată fața, nu își încordează doar anumiți mușchi. În plus, privirea spune multe – dacă omul întoarce privirea, în el nu poți avea încredere.