10 obiceiuri ale oamenilor fermecători. Iată cum poți fi unul dintre ei.

Există oameni care radiază mereu energie și încredere, fără să acorde atenție la ceea ce le lipsește: bani, frumusețe, relații. Acești oameni trăiesc o viață deplină. Lor li se cer sfaturi, ajutor sau comunicare prietenoasă.

Iată care sunt obiceiurile oamenilor fermecători și pe care le poți utiliza pentru a-ți crește eficacitatea personală.

1. Tratează-i pe toți cu respect. 

Oamenii fermecători manifestă respect față de ceilalți, pentru că nu se consideră superiori.

2. Urmează regula de platină

Regula de platină spune: ”Tratează-i pe alții așa cum vor să fie tratați.”

Oamenii fermecători cunosc bine natura umană. Ei își ajustează comportamentul și stilul de comunicare, astfel încât ceilalți să se simtă confortabil cu ei.

3. Evită discuțiile goale

Oameni fermecători, începând o conversație, încearcă să găsească ceva profund chiar și în lucrurile minore. Interesul lor autentic pentru oameni îi ajută să răspundă cu ușurință la orice întrebare și să povestească despre ceea ce consideră important în diferite domenii ale vieții.

4. Concentrează-te pe oameni.

Oamenii fermecători au un interes autentic pentru cei din jurul lor. Ei nu se gândesc prea mult dacă sunt suficient de buni, pentru că sunt prea ocupați cu ceilalți. Iată de ce pentru farmecul lor nu sunt necesare eforturi serioase.

5. Evită lauda de sine

În conversație, oamenii fermecători nu încearcă tot timpul să povestească despre cât de isteți și de succes sunt. Și ei au realizări frumoase, dar înțeleg cât de respingători sunt oamenii care încearcă să fie pe placul tuturor.

6. Înțelege diferența dintre fapt și opinie

Oamenii fermecători tratează cu atenție problemele controversate și sensibile, respectând anumite limite. Nu-și ascund părerile, dar subliniază că aceasta este doar o opinie și nu unicul fapt corect. Interlocutorii fermecători își dau seama că oamenii inteligenți pot avea alte puncte de vedere.

7. Fii real

Oameni fermecători sunt așa cum sunt. Ei fac ceea ce fac pentru că înțeleg că nimeni nu iubește falsurile. Oamenii sunt atrași de personalități reale, deoarece în ele poți avea încredere.

8. Fii sincer

Oamenii cinstiți sunt atractivi pentru că merg pe drumul lor. A fi sincer – pare ceva simplu, dar în realitate este mult mai complicat. Demonstrând onestitate în fiecare zi, oamenii fermecători își urmează convingerile, încearcă să nu bârfească și să spună adevărul, chiar și cel amar.

9. Zâmbește

Oamenii după natura lor – sunt o oglindă a interlocutorului. Dacă dorești ca alții să te considere fermecător, zâmbește pe tot parcursul conversației și inconștient ei vor simți emoții pozitive față de tine.

10. Iubește viața

Oameni fermecători – sunt pozitivi și grijulii. Nu se plictisesc niciodată, deoarece pentru ei viața este o aventură uimitoare. Ei cu bucurie acceptă oamenii care vor să facă parte din ea. Astfel de oameni își percep problemele – ca obstacole temporare și nu ca un rău inevitabil.