Oamenii vin în viața noastră cu un scop, dar nu toți vor rămâne în ea.

De-a lungul vieții întâlnim mulți oameni, însă majoritatea dintre ei rămân cu noi doar o scurtă perioadă de timp. Și, în ciuda dorinței de a-i păstra lângă noi, acest lucru nu se întâmplă.

Însă un lucru este sigur – fiecare om pe care îl întâlnim, ne oferă o lecție importantă, iar sensul acesteia adesea nu corespunde așteptărilor noastre. Cele mai valoroase mesaje provin de la cei care au fost alături de noi puțin timp.

De regulă, Universul ne trimite oamenii necesari pentru creștere. Cu unii dintre ei vom stabili un contact pozitiv, cu alții nu. Dar chiar și cei care ne fac să suferim și ne afectează starea emoțională, de asemenea, joacă un rol important în călătoria noastră prin această lume.

Uneori, cei mai importanți și înțelepți ghizi, trec prin viața noastră fără oprire. Și nu contează cine sunt ei: oamenii care ne ajută să depășim o perioadă dificilă sau cineva care ne ține de mână atunci când totul este bine. Este foarte important să-i putem elibera atunci când vine momentul să ne luăm rămas bun de la ei.

Uneori, omul decide să plece dacă îi este prea greu alături de noi sau ne lipsește ceva. Există un motiv pentru asta, dar, în final, după despărțire, vom  deveni o versiune mai bună a noastră. În această viață, fiecare dintre noi trebuie să treacă prin multe urcușuri și coborâșuri.

Dacă omul a plecat, nu te agăța de plecarea lui, doar apreciază faptul că l-ai întâlnit. Fii mândru că ai avut ocazia să trăiești ceea ce ați trăit împreună. În ciuda faptului că nu mai este cu tine, rămân amintirile comune și lecțiile învățate de la el.

Iubește-i pe cei din jurul tău și asigură-te că ei știu cât de importanți sunt pentru tine. Că ei sunt sistemul tău de sprijin, fără de care nu ai fi ajuns acolo unde ești astăzi.

Conștientizarea faptului că viața – este o cale șerpuitoare și capacitatea de a merge pe ea ne învață să înțelegem mai bine conexiunile cu alți oameni.

Nu poți forța pe cineva să rămână alături de tine, iar plecarea lui nu este neapărat legată de dorința de a te răni. La fel ca și tine, acest om are propria cale de parcurs și uneori căile voastre nu coincid, în ciuda dorinței de a se întâmpla contrariul.

În cele din urmă vei fi bine și oricum vei deveni omul care ar trebui să fii. Relațiile sunt importante, dar nu te definesc. Dacă cineva pleacă, lasă-l să plece. Ești mai bun decât crezi.