Atunci când te îmbrățișează omul potrivit, totul se schimbă.

Sprijinul celor cărora le pasă de noi – este ceva de neînlocuit. Este ceea ce ne ajută să creștem, să înțelegem cine suntem și care este misiunea noastră pe acest pământ.

Deși unii oameni susțin că niciodată nu se bazează pe nimeni, decât pe sine – ei greșesc foarte mult. Când simți umărul unui om de încredere, indiferent de ce se întâmplă, asta te motivează și îți dă aripi. Oricât de puternic te consideri – singur nu poți învinge.

Sprijinul acestei persoane va deveni o umbrelă invizibilă, care te va proteja de toate dezastrele. Sprijinul său îți va întoarce puterea și încrederea în forțele proprii. Totul pentru a rezista, iar dacă vei cădea, imediat te vei ridica și vei merge mai departe. Iată cât de mult înseamnă sprijinul în viața noastră. Niciodată nu ar trebui să uităm asta.

În preajma noastră există oameni pe care nici nu-i observăm. Nici nu ne gândim la ei în zilele obișnuite. Dar ei sunt primii care ne oferă ajutorul atunci când avem cel mai mult nevoie. Ei nici măcar nu trebuie chemați, nici nu trebuie să le explici nimic. Sunt oamenii care ne umplu sufletele cu lumină și bunătate. Sunt oamenii care ne doresc bunăstare și noroc. Nu, ei nu stau lângă noi și nu plâng. Nu se bucură și sărbătoresc, ca unii care se hrănesc cu energia străină. Ei își doresc din inimă să ne vadă fericiți și sunt dispuși să ne ajute să ajungem acolo unde ar trebui să fim.

Ei sunt deschiși și radiază căldură. Și vor rămâne alături de tine, sprijinindu-te, chiar și atunci când întreaga lume îți va întoarce spatele. Chiar și atunci când nici tu nu mai crezi în tine și decizi să renunți. Ei nu-ți vor permite să faci asta.

Când vei avea o criză, acești oameni vor rămâne alături de tine și te vor accepta așa cum ai devenit, pentru că înțeleg că toți ne schimbăm și devenim persoane noi. Ei te vor iubi și te vor accepta indiferent cine vei deveni.

Dacă în viața ta există cineva care a rămas alături de tine chiar și atunci când totul a fost rău, când te-ai simțit confuz și pierdut, amintește-ți de această persoană. Nu te-a condamnat, nu ți-a întors spatele, nu te-a abandonat. Deși uneori erai insuportabil. Da, ți-a fost greu, dar și acestui om nu i-a fost ușor. Însă a rămas. De aceea, merită recunoștința ta.

Acești oameni sunt speciali. Invizibili – când totul este bine și indispensabili – atunci când ai nevoie de ajutor și sprijin. Relațiile cu ei ar trebui să fie protejate.

Nu uita acest lucru, atunci când viața ta va fi din nou bună și îți vei recăpăta fosta putere. Nu-i uita niciodată pe cei care ți-au întins mâna în mijlocul întunericului. Astfel de oameni sunt un dar neprețuit al sorții. Poate că și tu ești pentru cineva – același dar neprețuit. Ai grijă de astfel de relații: datorită lor suntem capabili să supraviețuim.

Din anumite motive, în agitația zilnică uităm cât de importanți suntem unii pentru alții. Ce putere avem: să susținem, să îmbrățișăm, să spunem cuvinte bune în vremuri grele.

Nu uita niciodată de oamenii care te-au îmbrățișat în cea mai grea zi. Și nu pierde niciodată ocazia să îmbrățișezi pe cineva, atunci când are cel mai mult nevoie. Doar amintește-ți asta. Întotdeauna.