4 întrebări importante pe care le adresez copiilor mei înainte de somn.

Când am început să le adresez copiilor mei aceste 4 întrebări în fiecare zi, în relația noastră s-au schimbat multe lucruri. Ne-am apropiat. Percepția despre viață a devenit mai pozitivă.

1. Ce ți-a plăcut astăzi cel mai mult?

Această întrebare ne permite să ne scufundăm împreună în emoții plăcute, ne ajută să ne concentrăm asupra celor mai bune momente ale zilei și ne oferă încă o oportunitate de a reflecta asupra lor, de a râde din nou, de a experimenta bucuria momentelor speciale.

2. Ce ți-a plăcut astăzi cel mai puțin?

Această întrebare ne permite să revenim la realitățile vieții. Nimeni nu este perfect. Toată lumea face greșeli, așa că este bine să poți vorbi sincer despre ceea ce nu a funcționat așa cum ne-am fi dorit: despre alegerile proaste, lipsa de respect, iresponsabilitate etc. Cu ajutorul acestei întrebări, concluzionăm că trebuie oferită o a doua șansă, că greșelile nu sunt fatale și că în viață nu totul merge conform planului, iar acest lucru este normal. Este frumos când copiii știu că nu trebuie să renunțe, pentru că mâine va fi o nouă zi și o nouă șansă de a începe totul de la început.

3. Ai avut astăzi unele întrebări?

În primul rând, copiii vor putea primi clarificări în diferite situații neclare pentru ei. În al doilea rând, în conștiința lor se înregistrează setarea: mama poate fi întrebată despre orice, în mama poți avea încredere pentru că ea mereu te ascultă, te ajută și îți spune ce să faci. Astfel, am convins copiii că sunt o persoană de încredere, care nu-i va condamna, nu se va supăra și nu se va indispune, dacă vor dori să vorbească despre un subiect complex sau neplăcut.

4. Ce fapte frumoase ai făcut astăzi?

Astfel de conversații încurajează copiii să fie buni și iubitori față de alți oameni. Copiii mei și-au dat seama cât de simplu este să faci ceva plăcut în fiecare zi. Când l-am întrebat pentru prima dată pe fiul meu de 8 ani despre asta, i-a fost greu să răspundă, așa că am început să-i spun ce am observat eu: că și-a spălat cana, că a fost bun cu sora lui mai mică, și-a spălat mâinile după plimbare etc. Conștientizarea modului în care poate arăta bunătatea și dragostea l-a inspirat să facă mai multe fapte bune.

Datorită acestei tradiții simple, am reușit să-mi cunosc copiii mai bine: am aflat care sunt temerile lor, culorile și filmele preferate, multe lucruri despre prieteni și cum își petrec timpul. În plus, i-am învățat multe lucruri, răspunzându-le la întrebări.

Aceste 4 întrebări simple vă pot ajuta să vă scufundați în pozitivism, realitate, onestitate, și deschidere în doar câteva minute. În agitația zilnică, puțin probabil veți putea vorbi despre subiecte atât de importante.