9 obiceiuri pentru care vei fi respectată și mai mult. Nu ezita să le aplici zilnic.

Nu recunoaștem acest lucru, dar în interior, toți ne dorim să fim atractivi. Nu este vorba despre corpul frumos, ci despre acele trăsături de caracter cu care îi atragem pe cei din jur.

Unele dintre obiceiurile descrise s-ar putea să ți se pară evidente, dar dacă le vei aplica în viața de zi cu zi, îți vei putea găsi prieteni noi și vei putea crea relații puternice.

1. Surprinde oamenii

Nu le spune că vei face ceva pentru ei, doar fă ceea ce ți-ai planificat. Surprinde-i plăcut, acest moment va rămâne pentru mult timp în memoria lor și va fi mai eficient decât îndeplinirea promisiunii.

2. Învață să spui ”nu”

Oamenii îi respectă pe cei care își exprimă opinia, dar nu pe cei care sunt întotdeauna de acord cu tot ce spune interlocutorul. Când spui ”nu”, oamenii văd că ai propriul punct de vedere, ai priorități și poți fi sinceră.

Acest lucru poate fi dificil la început, dar în timp, te vei obișnui și te vei simți mai încrezătoare.

3. Fă ceva plăcut pentru un străin

Deschide-i ușa celui care are mâinile ocupate. Avertizează omul dacă este pe cale să se așeze pe un scaun umed. Ridică un obiect căzut. Vei fi respectată dacă vei face lucruri bune pentru un străin.

4. Învață de la cei care sunt mai buni decât tine

Poți continua să te plângi pe viață, să te întrebi de ce nu ești suficient de inteligentă, atractivă, sociabilă, celebră sau bogată. Dar toate acestea nu te vor ajuta să devii mai bună, pentru că nici nu tinzi să crești.

Află ce le permite altor oameni să obțină succes. Practică. Dacă este necesar, pune întrebări. Învață de la cei mai buni și vei deveni la fel.

5. Fii curioasă

Este interesant să comunici cu cineva, dar interesul dispare în momentul în care conversația devine plictisitoare. Nu fi cea care în timpul unei conversați se uită confuz în jur și nu știe ce să spună.

Dacă nu dorești să ajungi într-o astfel de situație neplăcută, încearcă să fii interesantă pentru oameni și să fii curioasă. Studiază cum funcționează acest lucru. Informează-te. Când ai o mulțime de subiecte pentru conversație, în ochii celorlalți devii un interlocutor inteligent și fermecător.

6. Rămâi întotdeauna calmă

Nu este deloc plăcut să te uiți la o persoană furioasă care țipă. Nu face asta. Gândește-te o clipă la această situație și de ce te enervează. Motivul poate fi o neînțelegere banală. Păstrează-ți calmul – aceasta este cea mai bună cale de ieșire din orice situație.

7. Discută cu oameni noi

Majoritatea preferă să nu-și părăsească zona de confort. Cu toate acestea, oamenii care își pot face prieteni noi, sunt mai interesanți. Ei sunt încrezători și se simt confortabil în propriul corp.

Scapă de timiditate și vorbește cu străinul. Cu siguranță îl vei surprinde și te vei simți mai încrezătoare.

8. Spune mulțumesc

Este foarte simplu și poți face ziua cuiva mai bună. Să apreciezi situația când ți se oferă ceva (chiar și o îmbrățișare) și să spui cuvântul magic – este o chestiune de câteva secunde. Mulțumește sincer oamenii și nu exagera, pentru a nu părea falsă.

9. Găsește timp pentru tine

Timpul nu poate fi întors înapoi. De aceea, oamenii care sunt mereu ocupați cu ceea ce le place sau se dezvoltă continuu, au mai mult succes, decât cei care își pierd timpul în zadar.

Nu uita: cel mai atractiv lucru pe care îl ai – nu este aspectul, ci lumea ta interioară.