4 semne care te ajută să înțelegi că omul nu este deschis pentru comunicare și prietenie.

Uneori, în comunicare nu este totul așa cum pare. De exemplu, credem că suntem pe placul persoanei și că ea este fericită să petreacă timpul cu noi. Dar, în realitate, această persoană nu vrea deloc să comunice cu noi. Și, credeți-mă, nici nu contează de ce nu vrea să facă acest lucru. După cum spune și proverbul: ”Nu suntem bani pentru a fi pe placul tuturor”.

Mai degrabă, pentru noi este important să ne înconjurăm de oamenii care ne iubesc sincer, ne apreciază și ne respectă.

Pentru a înțelege dacă persoana este sau nu deschisă pentru comunicare și prietenie acordă atenție următoarelor semne:

1. Acordă atenție modului în care comunicați. 

Pasivitatea în conversație indică faptul că interlocutorul nu este prea interesat. Dacă omul nu vrea să comunice, el va vorbi puțin, va asculta neatent, va fi reticent în a-și exprima ideile și opiniile, va fi în mod constant distras pe comunicarea cu alte persoane etc.

2. Timpul limitat.

De exemplu, omul va folosi orice pretext real sau imaginar pentru a sublinia că îți poate oferi doar puțin din timpul său. Sau, în momentul comunicării, brusc vor apărea condiții noi, care îl fac să încheie conversația sau întâlnirea cât mai curând posibil. Mai mult, lipsa timpului liber nu are absolut nicio legătură cu ocupația sa obiectivă.

3. Omul care nu este disponibil pentru comunicare și prietenie ia adesea poziția „de sus”.

El, îți va răspunde la e-mailuri sau apeluri cu întârziere sau niciodată. De exemplu, i-ai trimis un mesaj luni, întrebându-l „ce mai face?”, iar răspunsul „totul este bine” a sosit abia miercuri. Sau ai încercat să-l suni de mai multe ori, iar el nu te-a sunat înapoi niciodată.

4. Neatenția care trece ușor în indiferență.

Nu-i pasă de ceea ce este important pentru tine. Și în acest caz, nu-i pasă pentru că, în principiu, nu este interesat nici de viața ta, nici de ceea ce contează pentru tine.

Concluzie: Cu forța nu poți fi amabil. Nu-ți pierde timpul cu cei care nu merită acest lucru. Crede-mă, lumea este plină de oameni care doresc să comunice sincer cu tine, iar pentru unii chiar poți deveni întregul Univers.