10 reguli de etichetă pe care le încalci și nici nu-ți dai seama.

Cum trebuie să transmiți corect sarea, să prezinți oamenii și pe ce umăr se poartă geanta. Îți spunem în acest articol:

1. Nu transmiți sarea corect

Când stai la masă și cineva te roagă să-i transmiți sarea, întotdeauna transmite-o împreună cu piperul. Potrivit experților, în unele cercuri acesta poate fi un test al nivelului tău de etichetă.

2. Îți iei pâinea din coș prea devreme.

Mai întâi oferă pâinea vecinului din dreapta și din stânga. Și abia apoi ia-ți o bucată pentru tine.

3. Ciocnești paharele în timpul unui toast.

Acest lucru se face întotdeauna în filme, dar este greșit. În conformitate cu eticheta, trebuie doar să ridici paharul.

4. Bei din pahar după toastul în cinstea ta.

S-ar părea că atunci când cineva rostește un toast în cinstea ta, trebuie să bei împreună cu toți. Aceasta este o greșeală. Ține paharul în mână, dar nu bea.

5. Ești prea politicos la intersecții.

Desigur, bunătatea și recunoștința ne fac viața mai bună, dar la intersecții trebuie să respecți regulile. Când cineva lasă un alt șofer să înainteze, se poate produce o confuzie, ceea ce este foarte periculos. Experta în etichetă Mary Frances McGraw ne sfătuiește să fim mereu buni, dar să nu uităm de siguranță.

6. Neglijezi statutul atunci când prezenți oamenii.

O greșeală obișnuită în eticheta de afaceri, apare la prezentarea unor străini. Conform regulilor, mai întâi trebuie să numești superiorul, menționând gradul său.

7. Porți geanta pe umărul greșit

Geanta trebuie purtată întotdeauna pe umărul stâng sau în mâna stângă. Astfel, cea dreaptă va fi liberă pentru strângerile de mână.

8. Te apropii de locul tău din partea stânga

În conformitate cu eticheta, trebuie să te apropii de locul tău din partea dreaptă – spune Gerald Glascock, directorul Institutului de Etichetă și Protocol. El ne amintește, de asemenea, că în niciun caz nu trebuie să strângi mâna cuiva în timp ce stai așezat.

9. Te uiți în ochii interlocutorului când bei din pahar

Nu ridica privirea în timp ce îți bei băutura. Uită-te în pahar. Este mai convenabil și mai practic. Astfel, există un risc mai mic să torni ceva peste tine și să ajungi într-o situație penibilă.

10. Transmiți mâncarea în direcția greșită.

La masă, mâncarea trebuie transmisă în sens invers acelor de ceasornic sau către vecinul din dreapta. Astfel va fi mai ușor de menținut ordinea: nimeni nu va fi în situația în care produsele sunt oferite din ambele părți. Dar există o excepție. Dacă persoana din stânga te-a rugat să-i transmiți ceva, ar trebui să o faci.