Femeia care nu a avut mult timp un partener, poate experimenta aceste 10 lucruri.

Să începi o relație după o perioadă lungă de singurătate – este vag și înfricoșător. Femeia care nu a avut un partener mult timp, brusc își dă seama că nu mai înțelege ce este iubirea, cum să fie iubită, cum să se comporte, ce să simtă. Ea este pur și simplu se blochează atunci când cineva îi acordă atenție și vrea să o cunoască.

Elena, o femeie care a fost în această situație, își descrie sentimentele pe blogul său:

1. Am fost singură atât de mult timp, încât am uitat ce înseamnă iubirea.

M-am îndrăgostit cândva, dar s-a întâmplat demult și acum mi-e teamă că nu mai știu nimic despre iubire.

2. Am uitat ce trebuie să vorbesc și să simt.

În afară de familia mea și cei mai buni prieteni, nu-mi amintesc să-i fi spus cuiva „te iubesc”. Chiar dacă mă apropii de bărbat, nu pot spune cu siguranță dacă este iubire sau o vulnerabilitate enervantă care mă împinge în prăpastie.

3. Mi se pare că cer prea mult.

Mi se pare că iubirea pe care o caut, nu există. Din păcate, acum, rareori întâlnești bunătate și interes sincer, fără o conotație intimă. Sunt ca un jucător, continuu să fac cunoștință cu bărbații, știind că cel mai probabil nu va ieși nimic bun din asta.

4. Încep să mă consider neatractivă

Nu-mi lipsește încrederea în sine, doar că sunt atât de obișnuită cu faptul că unii mă consideră insuficient de atractivă încât, inevitabil, încep să-mi pierd credința în posibilitatea de a-mi găsi un partener potrivit.

5. Relațiile mă sperie

Uneori, cred că am fost singură prea mult timp, pentru că nu mai știu cum să mă comport pentru a atrage un bărbat interesant. M-am obișnuit să trăiesc singură, iar conviețuirea cu cineva pur și simplu mă sperie.

6. Nu recunosc iubirea, chiar dacă mă întâlnesc cu ea față în față.

Trăind atâtea dezamăgiri, mi-e teamă că nu voi putea distinge bărbatul predestinat de ratații de care m-am despărțit fără regret. Aș lăsa cu bucurie pe cineva în inima mea, dar este atât de dificil să determin sinceritatea sentimentelor.

7. Mi-e teamă să experimentez din nou durerea.

Cel mai puțin îmi doresc ca bărbatul de care mă voi îndrăgosti să-mi frângă inima. Este atât de dureros să-i dedici viața celui care nu este dispus să investească timp și forțe în relație. Nu vreau să greșesc din nou.

8. Sunt atât de obosită, încât nu observ nimic interesant.

Se spune că atunci când îți întâlnești destinul, înțelegi asta imediat. Din păcate, nu sunt atât de sigură. Pereții pe care i-am construit în jurul meu sunt atât de înalți, încât va fi nevoie de un efort uriaș pentru a-i distruge. Sper ca va veni un bărbat adevărat și mă va scoate din cetatea mea, dar în fiecare zi speranțele mele se spulberă.

9. Am uitat ce înseamnă să fii iubită.

Au trecut mulți ani de când nu mi-a mai spus nimeni cuvinte de iubire. M-am schimbat mult, acum sunt o persoană complet diferită. Am căzut și m-am ridicat, am suferit înfrângeri și am câștigat, de atunci a trecut o viață, iar acum sunt o femeie complet nouă, care nu a mai fost iubită.

10. Aș dori totuși să cred că voi găsi iubirea.

Încerc să rămân pozitivă și cred că toate lucrurile bune urmează să se întâmple. Sper că această călătorie tristă se va încheia și voi întâlni iubirea, dar mi-e teamă că atunci când se va întâmpla, nu voi mai avea nevoie de ea.