Cine minte mai des și alte 5 fapte interesante despre psihologia umană.

Deja de foarte mult timp oamenii de știință studiază un subiect atât de complex, precum este conștiința noastră incredibilă și enigmatică. Însă există fapte simple din psihologie, extrem de interesante. Cu ele vă vom familiariza acum:

6. 66 de zile pentru formarea unui obicei

Orice om își poate seta creierul așa cum dorește. Dar acest lucru necesită eforturi considerabile. Și creierului nu-i place să-și irosească energia în gol. De ce ar face acțiuni, care nu sunt incluse în programul său obligatoriu. Tocmai de aceea, este atât de dificil să ne formăm un nou obicei.

Într-un studiu, voluntarii au primit sarcina de a face ceva util în fiecare zi. Imediat ce acțiunea putea fi îndeplinită simplu, fără efort, obiceiul putea fi considerat dezvoltat. Nu toți au finalizat testul. Dar cei care și-au programat cu succes conștiința, au obținut un obicei bun. „Automatismul” se obținea aproximativ în 66 de zile.

Rezultatul este următorul. Omul își poate programa creierul pentru orice sarcină dificilă, transformând-o într-un obicei.

5. Omul se poate concentra doar pe un singur lucru

Din păcate, omul nu poate efectua mai mult de o acțiune conștientă și concentrată. El va fi concentrat doar pe o singură acțiune, chiar dacă simultan va vorbi la telefon, va mesteca gumă și va găti paste.

4. A fi ocupat – este secretul fericirii.

Când faci ceva interesant, îți asiguri apariția gândurilor și emoțiilor pozitive într-un volum mare.

Găsind motivația necesară pentru atingerea obiectivului și lucrând neobosit în această direcție, neapărat avansăm spre ceea ce ne-am planificat. Tristețea nu poate interveni în viața noastră atunci când obținem ceea ce ne dorim. Conștientizarea că suntem utili, ne face să simțim căldură și fericire.

3. Tendința de a minți predomină la bărbați

În cea mai mare parte, acest lucru depinde de calitățile pe care le-a primit sau le-a dobândit omul. Psihologii spun că toată lumea minte. Dar cine minte mai des?

Studiile arată că strămoșii noștri erau puși în situația să păcălească inamicii pentru a supraviețui. Și făceau acest lucru mai des – bărbații.

În zilele noastre, oamenii de asemenea sunt puși în situația să mintă. Dar adesea fac asta fără intenții ascunse. Și tind să mintă mai mult – oamenii sociabili. Aici nu există diferență între s*xe.

2. Așteptările mari atrag dezamăgiri mari

Osho explică că dezamăgirea este rezultatul așteptărilor prea mari. Dezamăgirea nu este o problemă, ci doar rezultatul gândurilor noastre. Rădăcina nemulțumirii stă tocmai în așteptări.

De aceea, ne rămâne doar să nu ne obișnuim cu speranțele noastre. Nu vă lăsați păcăliți de rezultatul pe care l-a pictat creierul vostru în procesul de visare sau anxietate.

1. Materialitatea gândurilor

Fiecare gând al omului este material. Neapărat țineți minte asta. Aici, totul este cât se poate de ușor. Nu vă gândiți la detalii, pentru că nu sunt atât de importante. Trebuie să vă gândiți la un rezultat bun și atunci , în realitate totul se va sfârși exact așa.