Studiu: Iată de ce unii bărbați au degetul arătător mai scurt decât degetul inelar.

Oamenii de știință au fost atât de interesați de influența lungimii degetelor asupra caracterului masculin, încât au inventat „indicele Manning” – un indicator care se referă la raportul dintre lungimile anumitor degete: degetul inelar și cel arătător, responsabile de particularitățile comportamentului, tendința de a alege anumite activități etc.

Bărbații care au degetul arătător mai scurt decât degetul inelar: cine sunt ei?

Personalități agresive, tirani. Oamenii de știință din Canada și-au publicat cercetările în revista Biological Psychology. Ei au găsit următoarea legătură: cu cât degetul arătător este mai scurt, în comparație cu cel inelar, cu atât omul este mai predispus la un comportament agresiv. La bărbații calmi, raportul dintre lungimea acestor degete este complet opus.

Au abilități matematice. Psihologii din Anglia au efectuat teste în rândul elevilor și au stabilit că băieții care aveau degetul inelar mai lung decât cel arătător au avut rezultate excelente la testele de matematică, dar s-au descurcat mai prost cu sarcinile verbale.

Au o sănătate bună. Cercetătorii din Atena au publicat rezultatele observațiilor lor în ziarul ”Independent”. Participanții la studii, au prezentat următoarele caracteristici: fertilitate bună, precum și o probabilitate destul de scăzută de apariție a bolilor cardiace. Astfel de persoane sunt hiperactive, excelează în dansuri și alte sporturi. Dar acești bărbați sunt predispuși la depresie, deoarece le este dificil să-și exprime gândurile.

Alte studii

După ce au efectuat o serie de studii, oamenii de știință de la Universitatea McGill au descoperit că nivelul hormonilor în uterul mamei formează palma copilului și ulterior afectează natura și comportamentul acestuia la vârsta adultă.

În „Personality and Individual Differences” au apărut rezultatele cercetărilor oamenilor de știință care au determinat următoarea relație: cu cât degetul arătător este mai scurt, în comparație cu degetul inelar, cu atât nivelul de testosteron este mai mare în timpul sarcinii. Posesorii unor astfel de mâini au, de obicei, trăsături faciale foarte atractive, deoarece abundența de testosteron afectează pozitiv aspectul bărbatului.

După ce au studiat peste 150 de participanți pe parcursul a 20 de zile, oamenii de știință au descoperit că bărbații cu această caracteristică a degetelor, au tendința de a-și schimba frecvent partenerii s*xuali, precum și să-i înșele. Acești bărbați doar se află în grupa de risc, dar nu înseamnă că își vor înșela partenera 100%.

La bărbații cu degetul arătător mai scurt, se observă o predispoziție la o boală periculoasă – cancerul de prostată.