Ai grijă cui faci bine. Uneori pentru binele făcut trebuie să plătești de două ori.

Vrei să dăruiești cuiva ceva sau să-i faci bine? Este o intenție bună. Și eu fac deseori acest lucru, deși prevăd riscurile care ar putea apărea. Uneori, pentru binele făcut trebuie să plătești de două ori. Unii oameni, toată viața plătesc pentru binele lor.

Vă voi spune o întâmplare despre binele făcut, pentru care omul a plătit de două ori. Această poveste s-a întâmplat recent. Un om bun i-a dăruit unui măturător un dulap și o bicicletă. A făcut reparație, și-a comandat un dulap nou și nu mai avea nevoie de cel vechi. Măturătorul, desigur era foarte fericit. I-a mulțumit omului.

El a decis să vândă aceste obiecte pe Internet. Cu un preț ridicat. Avea tot dreptul, erau ale lui, odată ce i-au fost dăruite.

Dar omul bun care i le-a dăruit, le-a pus la intrare în bloc, pentru ca măturătorul să le i-a mai ușor. Și cum nu găsise încă un cumpărător potrivit, nu și-a luat lucrurile. Doar a agățat un anunț, că sunt ale lui și să nu i le atingă nimeni. Iar la intrare a devenit cumva incomod. Dulapul și bicicleta creau vecinilor incomodități.

Vecinii au început să se revolte. Ușa dulapului practic cădea peste ei. Și omul bun l-a întrebat cu blândețe pe măturător când își va lua lucrurile. Acesta i-a răspuns că atunci când va găsi un cumpărător potrivit.

În cele din urmă, omul bun a cumpărat dulapul și bicicleta de la măturător. Și pentru a le transporta în alt loc, tot el a plătit.

Aceasta este o poveste instructivă despre binele făcut, pentru care trebuie să plătești din propriul buzunar. Se întâmplă și astfel de cazuri. Destul de des. Aveți grijă cui faceți bine.