6 cele mai mari iluzii care ne țin sclavi în Matrix.

”În închisoare iluziile îți oferă confort.” – Nelson Mandela

Sigmund Frod, filozof și psihiatru, reflectă despre starea umanității și cum putem ieși din Matrix.

Dacă un magician vrea să păcălească publicul, la început, el va crea o iluzie pentru a-i distrage atenția de la realitate. În timp ce publicul urmărește cu entuziasm trucurile lipsite de sens, magicianul are ocazia să-l păcălească.

Dar uneori, prostului îi este atât de greu să recunoască minciuna, încât va crede mulți ani în ceva ce nu există.

Trăim în lumea iluziilor. Multe probleme care ne ocupă creierul și calendarul există doar pentru că cineva ni le-a impus. Toți (sau aproape toți) suntem victimele culturii autoritar-corporative, care domină astăzi.

Psihopații ne-au lipsit de simțul realității. Iar rețelele sociale le permit să-și transmită ideile către mase fără intermediari, cum ar fi presa. Și principalul lor rău – este faptul că au provocat o lovitură absolută, zdrobitoare asupra încrederii noastre în sine și în ziua de mâine.

Există 6 iluzii la care trebuie să renunți, dacă dorești să devii liber – nu numai extern, ci și intern.

1. Iluzia Dreptului, Ordinii și Puterii

Pentru mulți dintre noi, respectarea legii este o obligație morală. Dar corupția și scandalurile politice dovedesc că legea este destul de flexibilă. Mai ales pentru cei care au mușchi să o îndoaie.

Ce este statul? Este un grup de oameni care îi obligă pe ceilalți să li se supună sub frica de violență. Statul este o gașcă, ce a obținut dreptul unic la violență. Istoria ne învață iar și iar că, instituțiile statului sunt necesare doar pentru a oprima, a controla și a jefui alți oameni. Orice, așa-numită putere, se dovedește a fi falsă, ipocrită și nedreaptă.

Nu există drept, ordine sau justiție. Toate acestea sunt atribute ale puterii, de care au nevoie pentru ascunderea adevărului. Adevărul este că, ordinea mondială se bazează pe controlul altor oameni și pe lupta împotriva celor care nu sunt de acord.

2. Iluzia bunăstării și fericirii

Menținerea iluziei prosperității este esențială pentru stabilitatea sistemului financiar global.

Dar nu trebuie să uitați că la baza consumului întotdeauna stau fraude, împrumuturi și datorii. Sistemul bancar a fost inițial inventat pentru ca bogații să devină și mai bogați din contul săracilor, convinși că au un fel de valoare.

Însă prosperitatea și fericirea adevărată vi le pot oferi doar natura, sănătatea, dragostea și relațiile cu cei dragi. Nu vă identificați cu bunurile materiale pe care le dețineți. Astfel, doar vă îndepărtați de fericire, nu vă apropiați de ea!

3. Iluzia libertății de alegere

Ni se pare că avem o alegere cum să trăim. În realitate, ni se oferă un set limitat de opțiuni și toate sunt proaste. Oricare ar fi decizia pe care o luați  cu privire la viața voastră, veți fi întotdeauna captivi în sistemele juridice și fiscale ale statului vostru.

Uitați-vă la falsa instituție a democrației moderne. Și veți înțelege că rezultatele alegerilor depind doar de forța politică care vă prostește mai mult. Iluzia libertății de alegere – este un opresor puternic, întrucât proștii sunt sclavi care se cred liberi. Nu vă faceți iluzii: oricum sunteți ținuți în lesă.

4. Iluzia adevărului

Adevărul – este o problemă sensibilă în cultura noastră. Parcă suntem programați să căutăm mereu adevărul. O parte a oricărei societăți are încredere în tot ceea ce spune televizorul, cealaltă – nu crede nimic din ceea ce spun jurnaliștii. Ambele extreme sunt o prostie totală.

Dacă doriți să vă mențineți pacea și libertatea în suflet, învățați să gândiți singuri. Și amintiți-vă că orice adevăr are întotdeauna două părți. Chiar dacă cineva le ascunde.

5. Iluzia timpului 

Dacă sunteți concentrați pe ceea ce se poate întâmpla (sau nu se va întâmpla) în viitor, atunci sunteți o țintă ușoară pentru agenții de publicitate, autorități și alți proxeneți care vă umbresc conștiința cu tot felul de frici.

Suntem fericiți când viața nu ne lovește, când spontaneitatea și întâmplările sunt mai interesante decât planurile grandioase și când ziua de azi, este mai importantă decât ziua de mâine.

6. Iluzia separării

Suntem – o comunitate globală, iar frontierele de stat – sunt doar o iluzie care există atât timp cât credem în ea.

Unii cred că iluzia separării (de exemplu, ideea naționalităților) ne mângâie ego-ul și ne oferă oportunități de autoidentificare. Dar ea, de asemenea face totul pentru a ne înrobi și a ne izola.

Nu mai aveți încredere oarbă în escrocheriile Matricei. Luptați continuu pentru extinderea drepturilor și posibilităților voastre. Dacă vi se cere smerenie și ascultare, țineți minte: doar v-a fost „vândută” profitabil ideea de legalitate și „raționalitate”. Ei nu vă pot vinde ceea ce nu aveți nevoie.