7 Lucruri care se întâmplă atunci când te desparți de persoana iubită.

Nu contează din ce motive v-ați despărțit și cine este vinovat. Te doare și îți este greu să accepți realitatea. Dar chiar și oamenii perfect compatibili uneori se pot despărți. În primul rând, trebuie să înțelegi că această ruptură nu este cea mai mare tragedie în viață.

Iată ce vei experimenta când te vei despărți de persoana iubită:

1. Nu vei mai fi cea care ai fost

Schimbările te vor afecta atât intern, cât și extern. Împreună cu pierderea persoanei dragi, pierzi o parte din tine. Dar, în timp vei învăța să trăiești fără această parte. Se va schimba și abordarea ta față de oameni, acum vei fi mai selectivă în abordarea oamenilor noi. Dar cel mai important: vei deveni mai experimentată și mai înțeleaptă.

2. Vei percepe iubirea într-un mod diferit.

Îți vei regândi atitudinea față de iubire, o vei privi dintr-un alt punct de vedere. Probabil, îți dai seama că nu vei mai experimenta astfel de sentimente. Dar ești pregătită pentru asta.

3. Vei simți durere.

Ți se va părea că în suflet ai doar un gol. Ți se va părea că ai pierdut o parte importantă din tine. Acest lucru este normal, ai reușit să te atașezi mental de persoana iubită, iar acum s-a rupt această legătură. Nu dispera. Timpul vindecă, în curând îți vei vindeca rănile și vei merge în căutarea unei experiențe noi.

4. Ți se va părea că viața nu are sens.

O vreme doar vei exista, nu vei simți că trăiești. Vei face lucruri banale zilnice, dar nu vei simți bucurie. Vei fi confuză, deoarece toate acțiunile tale erau legate de persoana pierdută. Îți va fi dificil să comunici cu alte persoane, nimic nu-ți va aduce bucurie. Dar toate acestea sunt temporare, ritmul normal al vieții se va restabili.

5. Vei iubi din nou.

Urmează să întâlnești acea persoană pe care o vei putea iubi, de care vei dori să ai grijă. Doar că totul va fi diferit. Nu vei mai experimenta emoțiile pe care le-ai simțit înainte. Această situație nu trebuie să te confunde. Nu te îndoi că este vorba de dragoste sau nu.

6. Gândurile tale vor fi ocupate constant de acea persoană.

Ți-e greu să-l scoți din minte. Gândurile despre el vor apărea periodic, indiferent dacă acum ești singură sau într-o relație nouă. De fapt, rana primită în această relație nu se va vindeca complet. Va rămâne o cicatrice care îți va aminti de el. Nu trebuie să-ți suprimi emoțiile, permite-le să vină, le vei experimenta din nou, apoi vor dispărea.

7. Îți vei continua viața, pentru că nu ai de ales.

Vei merge mai departe, pentru că nu poți rămâne în acest carusel al vieții. Da, lumea din jurul tău și atitudinea ta față de ea nu vor mai fi niciodată aceleași. Dar vei deveni și mai puternică, vei fi o personalitate mai stabilă și mai completă. Trebuie să-ți stabilești noi obiective și să mergi mai departe. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face în această situație.

Sperăm că sfaturile de mai sus te vor ajuta să faci față despărțirii și să ieși din starea deprimată. Dacă simți că nu reușești, solicită ajutorul celor apropiați sau consultă un specialist.