5 motive pentru care unele femei au ghinion în dragoste

Multe femei au crescut citind basme în care binele învinge răul, iar îndrăgostiții rămân împreună și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. În viața reală însă, femeia experimentează dezamăgire, deoarece „prințul” inventat dispare, lăsându-i doar amintiri triste și durere sufletească.

De ce femeile nu întotdeauna au noroc în dragoste?

1. Insuficiența iubirii în copilărie

Insuficiența iubirii părintești poate duce la faptul că fata o va inventa cu orice bărbat pe care îl întâlnește. Singurătatea din copilărie îi afectează foarte mult viitoarele relații. De cele mai multe ori, femeia se confruntă cu ticăloșia bărbaților, rămânând singură.

2. Frica de singurătate

De obicei, părinții și bunicii îi inspiră această frică, atunci când îi spun fetei: „Ia-l, cât nu-i târziu.”  Prin urmare, fata se grăbește să se căsătorească fără să se gândească la consecințe.

3. Exemplul celorlați

„Fii ca ceilalți!”. Acesta este un alt motiv pentru care femeia se confruntă cu ghinion în dragoste. Se uită la vecine, colege, prietene – imitându-le în orice. Comparându-se cu ceilalți, femeia nu poate deveni cu adevărat fericită.

4. Stereotipurile impuse

Ele se formează în copilărie. Fetița crește cu basme despre Cenușăreasa care își găsește întotdeauna prințul mult așteptat. Dar, în viață, se întâmplă contrariul, pentru că bărbați ideali nu există, iar femeia continuă să aștepte și să-și caute „prințul”, care cu siguranță trebuie să-i îmbunătățească circumstanțele. Fanteziile goale duc la faptul că femeia ajunge într-o aură de ghinion.

5. Exemplul tatălui 

Pentru fetiță este foarte important să aibă un model masculin, pentru că acesta îi va forma imaginea despre viitorul partener. Dacă tata are calități tiranice, ea va căuta și va întâlni același tip de bărbat. Dacă tata este bun și afectuos, atunci și viitorul ei soț va poseda aceleași trăsături de caracter.

Desigur, nicio femeie nu este asigurată de întâlnirea cu un bărbat nedemn. Dar motivele de mai sus te pot ajuta să înțelegi de ce nu ești fericită în dragoste.