5 motive pentru care rolul de lider al bărbatului este mai acceptabil în relație.

În zilele noastre, putem observa că femeile au câștigat mai multă putere, independență și autosuficiență, în timp ce bărbații cedează pozițiile. Și dacă în alte domenii de activitate aceste schimbări adesea sunt utile, în ceea ce privește relațiile, femeia dominantă pare destul de ambiguă. Prin urmare, conducerea masculină provoacă mai multă încredere, deoarece bărbații posedă calități înnăscute de lider și conducător.

1. Bărbații sunt protectori.

Bărbații au în sânge abilitatea de a conduce, așa că ei încearcă să corespundă instinctelor lor arătând dominanță în relație, în timp ce femeia se mulțumește cu un partener puternic și de încredere, pe care se poate baza întotdeauna.

Dar atunci când bărbatul este lipsit de suportul interior, iar femeia este ambițioasă, ei fac schimb de roluri. Femeia depășește singură dificultățile, rezolvă problemele importante, în timp ce bărbatul nu-i oferă niciun ajutor. Dar chiar și cea mai puternică și ambițioasă femeie mai devreme sau mai târziu va obosi de un astfel de rol și se va simți complet nefericită, pentru că nu este în locul potrivit și duce o povară care nu i se atribuie.

2. Bărbații pot lua decizii calculate. 

Spre deosebire de femeile emoționale, bărbații reușesc să gândească sobru, cântărind cu atenție toate deciziile. De aceea, femeia dominantă adesea face mult mai multe greșeli, cedând în fața emoțiilor și sentimentelor. În viitor, relația devine pur și simplu insuportabilă sau se distruge complet.

3. Femeia puternică va controla bărbatul cu caracter slab și va obosi repede de el.

Aproape orice femeie vrea să pară slabă și lipsită de apărare în fața bărbatului, chiar dacă are un caracter puternic.

O femeie dominantă va controla bărbatul slab, îl va comanda, îl va modela după sine, îi va schimba caracterul, lucruri cu care bărbatul nu este de acord. Dar o astfel de putere îi va aduce plăcere doar la început, apoi se va plictisi repede de un astfel de bărbat.

4. Conducerea – nu este doar un statut, ci și multe responsabilități.

Femeile care tind să conducă, nu iau în considerare faptul că liderii sunt cei care nu numai că iau toate deciziile importante, ci și au mult mai multe responsabilități. Încercând să-și asume responsabilitățile masculine, femeia treptat se pierde, se împotmolește în rutină, iar viața trece pe lângă ea.

5. Apariția constantă a certurilor

Nu toți bărbații sunt de acord cu faptul ca femeia să fie lider în relație, așa că orice încercare de dominare va fi percepută ca batjocură sau reproș. La rândul său, femeia nu vrea să renunțe și astfel apar motive de ceartă, care se pot încheia cu despărțire.

Partenerii care doresc cu adevărat să-și păstreze iubirea vor găsi întotdeauna compromisuri, construindu-și relația astfel încât ambii să se simtă confortabil.