Prietenul invidios îl recunoști după aceste 5 semne.

Prietenia – ocupă un loc destul de important în relațiile dintre oameni. Tocmai de aceea, este atât de important ca nu numai tu să o oferi prietenului tău, ci și să o primești, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, este mai bine să întrerupi o astfel de comunicare.

Nu este atât de dificil să înțelegi dacă merită să continui prietenia. Există 5 semne care te avertizează că ai un prieten invidios.

1. Lipsa sprijinului

Orice prietenie se bazează pe sprijin, unde fiecare prieten poate veni cu problemele sale sau poate plânge pe umărul celuilalt. Dar un astfel de sprijin nu trebuie să fie unilateral. Dacă îți ajuți prietenul într-un moment dificil, iar el, la rândul său, nu face același lucru sau o face într-o măsură mai mică, merită să te gândești, o astfel de prietenie va fi doar în detrimentul tău.

2. Îl supără refuzul tău

Prietenul tău îți cere ajutorul, iar tu îl refuzi. Și nu o faci din răutate sau că nu dorești, ci pentru că fizic nu poți face asta acum. Iar el se supără sau mai rău, te învinovățește. În acest caz, spune-i adio și oprește orice comunicare cu el. De vreme ce nu a primit ceea ce voia, el face presiune asupra conștiinței tale.

3. Victoriile tale îl indispun. 

Prietenii adevărați întotdeauna se bucură pentru succesul celuilalt. Dacă prietenul tău privește victoriile tale cu tristețe sau invidie, nu ar trebui să aștepți ceva bun de la o astfel de prietenie.

4. Nu-ți respectă limitele personale

Cu cât omul devine mai matur, cu atât are mai multe secrete pe care nimeni nu le știe și nu ar trebui să le știe. Oricine înțelege că dacă omul nu vrea să vorbească despre viața lui, există un motiv pentru asta. Dacă prietenului tău nu-i pasă de aceste granițe și este interesat de toate detaliile vieții tale, atunci ar trebui să te gândești.

5. Simți că nu poți avea încredere în el.

Uneori, există momente în care comunici cu omul și înțelegi că este mai bine să nu-i încredințezi secretele tale. Dacă ai un astfel de sentiment, ar fi mai bine să ții cont de el.