Mama lui Elon Musk: ”La 71 de ani trăiesc cea mai frumoasă perioadă a vieții mele.”

Maye Musk este cunoscută drept „mama lui Elon Musk”, fondatorul SpaceX și Tesla, inventator, antreprenor și vizionar. Dar, cum glumește ea însăși, „Eram celebră încă înainte ca Elon să devină celebru”.

Maye a lucrat ca model și nutriționist timp de 50 de ani, a fost eroina publicațiilor Vogue în întreaga lume, la 69 de ani a devenit imaginea brandului de cosmetice CoverGirl și a apărut de două ori goală pe coperțile Time Health și New York. Pe 31 decembrie, a fost lansată cartea ei autobiografică, ”A Woman Makes A Plan.”

Iar acum, la vârsta de 71 de ani, Maye declară cu seriozitate că aceasta este cea mai fericită perioadă a vieții ei.

DE CE NU SUNT SPERIATĂ DE ÎMBĂTRÂNIRE?

Pentru că fiecare deceniu al vieții mele a fost mai bun decât precedentul.

La 20 de ani viața mea era groaznică, cu excepția faptului că am născut trei copii minunați. Soțul meu mă agresa verbal și fizic.

Nici la 30 de ani nu îmi era ușor – am divorțat și creșteam singură copiii.

La 40 de ani mă dedicam unui singur lucru – să supraviețuiesc.

La 50 de ani, m-am mutat în New York și am încercat să-mi deschid propria afacere.

La 60 de ani, viața a devenit mai echilibrată: aveam copiii, nepoții, munca.

Iar acum, la 70 de ani, sunt mai solicitată ca niciodată. Nici nu mi-am putut imagina, dar acum sunt cu adevărat fericită.

Și de fiecare dată când viața mea se schimba dramatic – divorțul, propria afacere, mutarea într-un alt oraș, țară, pe un alt continent – a fost foarte înfricoșător. Eram singură cu trei copii într-un loc nou, fără prieteni, fără rude. Lucram pentru mine – nu aveam colegi, nu aveam pe nimeni care să mă poată susține.

Copiii mei la cină mâncau doar sandvișuri cu unt de arahide. Iar pui îmi permiteam să cumpăr doar o dată pe săptămână: să-l gătesc cu cartofi și legume și asta era o adevărată sărbătoare! Dar tocmai acest lucru m-a învățat pe mine și pe copii să apreciem astfel de momente.

Un alt motiv pentru care nu mă tem de bătrânețe este exemplul mamei mele. Avea 61 de ani când tata a murit într-un accident de avion, împreună cu soțul surorii mele gemene. A fost o tragedie.

Pentru noi, tata era Superman, iar mama a fost întotdeauna cu el, îl ajuta, îl susținea. Au fost atât de apropiați și fericiți în căsătorie, încât am crezut că nu va supraviețui morții sale.

Dar la 61 de ani, mama mea, dacă aș putea spune, a înflorit. A început să ia lecții de pictură și artă aplicată. Înainte de asta, era fotograf, iar atunci a început să facă sculptură în lemn, ceramică și pictură. Călătorea prin toată țara, picta peisaje în ulei și acuarelă. Încet, încet a început să-și expună picturile și fotografiile și chiar a primit premii.

La 70 de ani, a devenit interesată de gravuri, iar la 94 de ani a însușit arta digitală. Potrivit mamei, la 90 de ani, era mai fericită ca niciodată în viața ei. Până la ultima suflare și-a păstrat mintea clară și a murit la vârsta de 98 de ani.

Mulți dintre prietenii mei au aceeași vârstă ca și mine. Alții sunt mai tineri, dar pe toți ne leagă un lucru – dragostea de viață. Nu vă temeți de îmbătrânire și comunicați cu prietenii care nu se agăță de ea. Comunicați și petreceți timpul cu oamenii care vă iubesc, care adoră compania voastră pentru că sunteți fermecători, inteligenți, încrezători.

De asemenea, fiți buni cu alții, indiferent de vârsta lor. Iar dacă cineva vă spune că nu sunteți suficient de tânăr(ă), luați-vă imediat adio de la această persoană. Scăpați de o astfel de greutate, nu-i lăsați pe acești oameni să vă tragă în jos.