Osho: ”Partea corpului care a fost atinsă de iubire – prinde viață.”

Partea corpului care a fost atinsă de iubirea celuilalt și care simte iubirea celuilalt – prinde viață. Ați observat acest lucru?

Dacă cineva îți ia cu blândețe mâna – o strânge cu căldură, iubire și atenție, brusc mâna ta prinde viață. În ea pulsează o nouă bucurie. Un moment mai devreme nu erai conștient de mâna ta. Iar acum mâna a prins viață, ea este mai vie decât altă parte a corpului. Mâna devine mai grea, devine din ce în ce mai caldă. Ea simte bucuria celui care te salută. Simte bucuria celuilalt vărsând-o în tine; și începe să răspundă. Vibrează, pulsează, curge.

Psihologii spun că acel copil care nu a fost îmbrățișat niciodată de părinți rămâne ”mort”. Corpul lui nu va prinde niciodată viață. Copilul are necesitatea să fie îmbrățișat. El are necesitatea să fie îmbrățișat, mângâiat și sărutat iar și iar. În caz contrar, nu va cunoaște niciodată viața care pulsează în corpul său. El va rămâne rece, pentru că nu va simți niciodată căldura ce se varsă în el. Dacă nu simte această căldură, nu va putea răspunde cu propria căldură. Căldura lui trebuie provocată.

Când cineva te îmbrățișează și această îmbrățișare nu este o mișcare goală, un gest gol, ci este o îmbrățișare adevărată, autentică și varsă iubirea celuilalt în tine, atunci energia iubirii tale crește. Corpul tău devine mai viu, simți o altă calitate a vieții. Începi să te miști spre optim. De obicei, oamenii trăiesc o viață monotonă, viața lor este lipsită de senzații vii – ea nu poate exista fără iubire.

Urmărește-ți corpul în momentul în care îmbrățișezi pe cineva cu dragoste și observă ce se întâmplă? Acea parte a corpului care a fost atinsă de iubirea altuia și care simte iubirea altuia, prinde viață. Dragostea oferă o viață pe care nu o poate oferi nimic altceva. 

Autor: Osho