7 motive pentru care oamenii se comportă nepoliticos, atunci când sunt tratați bine.

Există mai multe motive pentru care unii oameni se comportă nepoliticos, atunci când sunt tratați bine. Iată câteva dintre ele:

1. Mulți percep atitudinea bună ca fiind o slăbiciune. Adică, te văd ca pe o persoană slabă.

2. Mulți oameni nu sunt capabili să construiască relații adecvate (normale). Și ei s-ar putea să aprecieze atitudinea ta bună, dar nu-și pot schimba tiparele negative de comportament. Nu pot, pentru că nu știu cum, acestea sunt adânc înrădăcinate la nivel subconștient.

3. Așa cum am menționat mai sus, o anumită categorie de oameni, pur și simplu, nu este în măsură să aprecieze faptele bune. Ceea ce li se dă oamenilor pe gratis, de cele mai multe ori nu este apreciat. Din păcate.

4. Compatibilitatea la nivelul educației și dezvoltării culturale. Mai simplu spus, doi tipi care au crescut în sat vor găsi mai rapid și mai ușor limbă comună, decât același tip din sat cu un tânăr inteligent dintr-o familie bogată de intelectuali.

5. Oamenii s-ar putea să nu perceapă atitudinea ta bună, nu le pasă de ea, nu au nevoie de ea deloc.

6. Poți intra voluntar sau involuntar într-un conflict cu oamenii care nu apreciază binele tău.  De multe ori, s-ar putea nici să nu bănuiești că omul nu te suportă sau nu te place. Iar acest negativism, depășește pozitivismul provocat de atitudinea ta bună față de el.

7. Invidia. Tu îi dăruiești bine, iar el se simte umilit, pentru că din anumite motive nu poate fi la fel de bun și nobil față de tine. Ei bine, acesta este un complex de inferioritate (variantele complexelor pot fi cele mai diferite).

Ce rezultă din cele de mai sus? O concluzie foarte simplă: fiecare om trebuie evaluat clar și în consecință, să construiți o relație echilibrată cu el.

Cea mai bună opțiune este de  a colabora cu oamenii. Construiți relații parteneriale, pe principiul „tu – mie” „eu – ție”. Sau creați iluzia acestor parteneriate. Apropo, aceasta este o tactică eficientă atunci când doriți să construiți relații bune cu efort, bani și timp minim.