Utilitatea – o calitate mai prețioasă decât puterea și banii. Dacă ești util – ești fericit.

Se consideră că în viață trebuie să tinzi spre bogăție, faimă și putere. Există, însă, o altă calitate, care incomparabil, de multe ori mai valoroasă decât puterea, banii și popularitatea. Aceasta este utilitatea – capacitatea practică de a le oferi oamenilor ceea ce apreciază, deoarece le îmbunătățește cu adevărat viața. A le oferi din contul abilităților, cunoștințelor, banilor sau puterii tale.

În viață, nimic nu este mai valoros decât utilitatea. Dacă ești util, ești fericit.

Este demonstrat științific că oamenii care sunt utili se îmbolnăvesc mai rar și trăiesc mai mult. Și invers. Dacă veți privi problemele de viață, veți constata că aproape toate sunt asociate cu pierderea utilității.

Singurătatea – este pierderea utilității.

Lipsa banilor – este pierderea utilității, pentru că oamenii care pot fi utili, foarte rar au nevoie de bani.

Depresia – este asociată cu stima de sine scăzută, care este rezultatul pierderii utilității și solicitării.

Utilitatea este o valoare absolut fundamentală. Chiar și iubirea – este chintesența utilității. Când iubim un om, avem nevoie de el și vrem să-i fim utili.

Dar utilitatea nu apare de la sine. Ea trebuie căutată și atunci când este găsită, trebuie cultivată în mod conștient.

Dacă vă doriți o viață stabilă, vibrantă, plină de evenimente, nu căutați bogăția, puterea și faima. Căutați-vă utilitatea. Căutați în voi ceea ce le puteți oferi altora, ce apreciază oamenii și le face viața mai bună.

Nu contează la ce nivel social sunteți, nici în ce mediu profesional activați, nu contează dacă sunteți scriitor, designer, tâmplar, stilist sau acrobat. Dacă vă găsiți nevoia practică, vă veți găsi viața și pe sine.