3 reguli de comunicare cu oamenii iraționali. Iată cine sunt aceștia.

Cum putem comunica cu astfel de oamenii ne spune psihiatrul Mark Goulston.

Oameni iraționali sunt mult mai mulți decât pare la prima vedere. Și cu mulți dintre ei sunteți obligați să comunicăm.

Iată câteva exemple:

– partenerul care strigă la tine sau refuză să discute despre problemă;

– copilul care încearcă să-și atingă obiectivul cu ajutorul isteriei;

– părintele în vârstă care crede că nu-ți pasă de el;

– colegul care încearcă să dea vina pe tine pentru problemele sale.

Conflictele cu oamenii iraționali rareori se transformă în confruntări prelungite, dar pot fi frecvente și obositoare.

Există 9 tipuri de oameni iraționali. 

Emoțional: caută să-și verse emoțiile. Își permite să țipe, să trântească ușa și aducă situația într-o stare insuportabilă.

Logic: pare rece, zgârcit din punct de vedere emoțional, îi tratează pe ceilalți ”de sus”. Ignoră tot ceea ce i se pare ilogic, în special manifestarea emoțiilor altor persoane.

Dependent emoțional: vrea să depindă, să pună responsabilitatea pentru acțiunile și alegerile sale pe ceilalți, să-și arate neputința și incompetența. Cererile de ajutor nu se opresc niciodată.

Speriat: trăiește într-o frică constantă. Lumea din jurul său i se pare un loc ostil unde toată lumea vrea să-i facă rău.

Lipsit de speranță: omul care și-a pierdut speranța. Este ușor de rănit.  Adesea, atitudinea negativă a unor astfel de persoane este contagioasă.

Martir: nu va cere niciodată ajutor, chiar dacă are nevoie disperată de el.

Agresiv: domină, subjugă. Este capabil să amenințe, să umilească și să-i insulte pe ceilalți pentru a obține controlul asupra lor.

Atotștiutorul: se consideră singurul expert în orice problemă. Îi place să-i expună pe ceilalți ca profani, să-i lipsească de încredere. Ocupă o poziție „de sus”, este capabil să umilească, să tachineze.

Sociopat: prezintă un comportament paranoic. Caută să intimideze, să-și ascundă motivele. Este sigur că fiecare vrea să-i pătrundă în suflet și să folosească informațiile împotriva lui.

3 reguli de comunicare cu o persoană irațională, atunci când există un conflict.

1. Antrenează-ți autocontrolul.

Primul pas va fi dialogul intern în care îți spui: „Văd ce se întâmplă. El / ea vrea să mă enerveze.” Când vei putea amâna reacția la replică sau la acțiunea persoanei iraționale, vei face câteva inspirații și expirații, atunci vei obține prima victorie asupra instinctului. În acest mod, recâștigi capacitatea de a gândi clar.

2. Întoarce-te la esență

Dacă ai stăpânit abilitatea de a gândi clar, înseamnă că poți controla situația cu ajutorul unor întrebări simple, dar eficiente. Imaginează-ți că te cerți cu o persoană emoțională care țipă la tine printre lacrimi: „Ce fel de om ești! Cum este posibil să merit o astfel de atitudine!” Astfel de cuvinte provoacă supărare, vinovăție, nedumerire și dorința de a-i răspunde la fel. Dacă cedezi instinctului, răspunsul tău va atrage un nou val de acuzații.

Dacă ești o persoană care evită conflictele, atunci vei dori să renunți și să lași totul așa cum este, fiind de acord cu ceea ce spune interlocutorul irațional. Acest lucru nu va rezolva conflictul.

În schimb, preia controlul asupra situației. Arată că îți auzi interlocutorul: „Văd că ești supărat din cauza situației. Vreau să înțeleg ce încerci să-mi spui.” Dacă persoana continuă isteria și nu vrea să te audă, oprește conversația, oferindu-te să te întorci mai târziu, când va putea vorbi calm cu tine.

3. Preia controlul asupra situației.

Întreabă interlocutorul cum vede el rezolvarea situației. Cel care pune întrebarea controlează situația. „Din câte înțeleg îți lipsește atenția mea. Ce putem face pentru a schimba situația?”

Cu această întrebare, vei auzi exact ce așteptări are. Poate că propunerile sale nu ți se potrivesc și atunci i le poți spune pe ale tale. Totuși, acest lucru este mai bun decât o scuză sau un atac.