Iubirea nu este un sentiment, ci o virtute. Iubirea are un verb – a oferi!

”Iubirea are un verb – a oferi!”

Într-o zi am intrat în casă și mă gândeam – acum voi porni calculatorul, dar nu era curent electric. Și astfel am ajuns în întuneric. M-am întins cumva în acest întuneric, am oprit toate sursele zgomotoase și mi-am pus următoarea întrebare: cine sunt și cum trăiesc?

De ce trăim? Mulți ani nu răspundeam la această întrebare – fugeam de ea. Eram sub influența plăcerii, alcoolului, luptam cu alții și afirmam: „Eu sunt cel mai important”.

În acest întuneric, mi-am dat seama că adevăratul sens al vieții este – să iubești. Să sacrifici, iar sacrificiul înseamnă – să oferi. Schema este destul de simplă.

Iubirea nu este un sentiment, ci o virtute. Nu trebuie să mori de dragoste pentru o bătrână atunci când îi oferi locul în metrou – trebuie doar să o faci.

În lume nu există nimic mai important decât relația dintre oameni. Locuim în oraș și ni se pare că munca, partea materială, succesul sunt foarte importante… „Succes” – de la cuvântul „a reuși”. Alergăm, alergăm – trecem pe lângă cele mai importante lucruri, trecem pe lângă fețele oamenilor.

Oprește-te, așează-te și scrie o poezie bună, dacă ești poet. Așează-te și scrie un articol bun, dacă ești jurnalist. Găsește binele, cinstitul, purul, astfel încât în ​​această grozăvie să faci o rază de lumină. Întotdeauna este posibil.

Fumezi șapte țigări pe zi? Astăzi fumează cinci. Va fi un pas înainte. Și astfel peste tot, întotdeauna, în mod constant. Fă mai bine, puțin mai bine – în fiecare zi. Și ce crezi că se întâmplă în acest caz? Devine un obicei.

La om, totul este un obicei. „Obiceiul de sus ne-a fost dat, ca un substitut al fericirii”. Să faci bine – devine un obicei. Cel puțin la sfârșitul vieții încearcă să devii o persoană normală. Aceasta este sarcina. Pentru ca toți să se simtă bine, calm, simplu și clar cu tine.

Autor: P. Mamonov