Franțuzoaicele știu să se bucure de viață. 13 modalități de a te iubi așa cum o fac ele.

Îmi admir prietenele franțuzoaice – indiferent de vârstă sau greutate – pentru abilitatea lor de a se iubi, a se aprecia și a se respecta. Iată tot ce am învățat de ele despre dragostea de sine:

1. Încearcă să înțelegi ce ți se potrivește cel mai bine.

Franțuzoaicele sunt cunoscute în întreaga lume pentru stilul lor – dar asta se întâmplă pentru că ele știu ce li se potrivește cel mai bine. Îți actualizează stilul din când în când cu mici modificări și completări în funcție de sezon.

2. Practică ritualuri care îți oferă plăcere.

Să te simți bine, este la fel de important precum să arăți bine. Băile relaxante, tratamentele de înfrumusețare, masajul și alte modalități de îngrijire a corpului nu sunt un lux, ci o necesitate.

3. Nu-ți pedepsi corpul.

Franțuzoaicele preferă principiul plăcerii – dacă faci ceva și te simți minunat, acest lucru este clar benefic pentru sănătatea și bunăstarea ta.

4. Acceptă-te așa cum ești. 

Franțuzoaicele știu că fericirea este în capacitatea de a te simți bine în propria piele.

5. Savurează mâncare delicioasă.

Mâncarea delicioasă a fost întotdeauna o parte a culturii franceze, așa că de ce să o refuzi? Îți poți permite aproape tot ce îți dorești – câte puțin și respectând moderația. Niciuna dintre prietenele mele franceze nu își refuză pâinea, brânza și deserturile, dar nu le mănâncă în fiecare zi.

6. Respectă-ți corpul.

Crede-mă, supraalimentarea nu duce decât la sentimente și senzații negative. Moderația este mai bună decât asceza, care nu-și are locul într-o viață fericită.

7. Încearcă să te simți și să arăți cât mai bine.

Femeile franceze nu-și permit să iasă în stradă neîngrijite. O parte din secretul modului de a te simți bine – este să arăți bine. Astfel, arăți respect atât față de tine, cât și față de lumea din jurul tău.

8. Fii tu însăți!

Fii sinceră și îndrăzneață, chiar și puțin. Chiar și un lucru nesemnificativ – un inel neobișnuit, niște cizme amuzante sau o eșarfă strălucitoare – îți vor putea exprima personalitatea.

9. Lucrează cu ceea ce ai, nu aștepta atingerea idealului.

Pentru a arăta excelent, femeile franceze nu așteaptă până când vor pierde câteva kilograme. În plus, dacă înveți să arăți bine în orice situație, nimeni nici nu va observa aceste kilograme „în plus”.

10. Fii naturală.

Nu vrei să-ți ascunzi fața în spatele unei măști? Ei bine, nu o face. Machiaj minim, coafură îngrijită, un ruj potrivit și o aromă plăcută – este tot de ce ai nevoie.

11. Nu lăsa vârsta să te priveze de plăcerile vieții.

Femeile franceze știu că vârsta nu este un motiv să renunțe la posibilitatea de a arăta și a se simți perfect.

12. Încearcă să te bucuri de lucrurile mărunte.

Un eclair mic, dar gustos, un parfum nou, mirosul minunat de lavandă, o brânză delicioasă cu mucegai … Femeile franceze înțeleg că astfel de lucruri mici nu sunt mai puțin importante decât celelalte.

13. Bucură-te de viață.

Găsește-ți pasiunea, spune ”nu” la tot ceea ce este o pierdere de timp și continuă să avansezi. Concentrează-te pe ceea ce iubești – și nimic nu te va opri!