Într-o zi vei înceta să te mai cerți cu oamenii și îi vei lăsa să facă greșeli.

Să asculți cum interlocutorul iar și iar repetă o afirmație eronată, este pur și simplu insuportabil. Și dacă îl corectezi o dată sau de două ori, iar acesta refuză să accepte adevărul, merită să nu-ți mai pierzi timpul cu el.

Uneori, doar trebuie să lași oamenii să facă greșeli. Nu toți sunt pregătiți pentru adevăr. Aceasta este realitatea și ea trebuie acceptată.

Există oameni orbi care nu văd lucrurile evidente și, indiferent de încercările tale de a le deschide ochii, ei oricum nu permit adevărului să intre în mintea lor. Își respectă propriile erori și cred în minciună, fără a fi atenți la cuvintele tale. Poți să le oferi toate probele din lume, dar oricum nu va fi suficient.

Acești oameni nu merită eforturile și dezamăgirea ta. Dacă alegi să limitezi contactul cu aceștia sau decizi să întrerupi complet relația – este decizia ta. Dar ei vor insista în continuare pe opinia lor, iar tu te poți certa cu ei mult și bine, fără a dovedi nimic.

Tu fiind dispusă să privești lucrurile din alt punct de vedere, nu ar trebui să-ți cheltui efortul pentru astfel de persoane. Acești oameni doar te vor trage în jos. Te vor indispune și vor face tot posibilul ca situația să fie mai dificilă decât este.

Ei refuză să-i asculte pe ceilalți, se ascultă doar pe sine. Din acest motiv,  sunt mult mai limitați în viziunea lor decât ar putea părea la prima vedere. Nu pierde timpul certându-te cu ei, pentru că va mai rău.

Lasă-i să greșească. Tu știi adevărul. Știi ce se va dovedi în cele din urmă a fi adevărat.

Nu ar trebui să continui să le oferi acestor oameni timp și energie, dacă refuză să te observe. Uneori, să pleci este cea mai bună soluție și ar trebui să profiți de această ocazie.