6 sentimente pe care le vei simți înainte de a iubi cu adevărat.

Primul indicator al unui psihic sănătos este – dorința de a iubi și a fi iubit. Al doilea – capacitatea de a iubi și de a accepta iubirea altei persoane.

O relație plină de respect, dragoste și recunoștință este o muncă titanică asupra propriei persoane. Fericirea este greu de găsit în interiorul tău și imposibil de găsit în altă parte. Dacă ți se pare că ai reușit – aceasta este dependență – iluzia fericirii și iubirii pentru care va trebui să plătești scump.

Mulți filozofi și psihologi consideră că fericirea, dragostea și libertatea nu sunt pentru cei slabi.

Îți propun să parcurgem harta psiho-emoțională a iubirii.

1. Explozia hormonală sau îndrăgostirea. 

Acest cocktail chimic ne controlează emoțiile și comportamentul aproximativ 3-18 luni. Exact despre această perioadă a relațiilor s-au scris romane și s-au realizat cele mai bune filme romantice. La această etapă vedem partenerul în cel mai ideal și atractiv mod.

2. Momentul de sațietate unul cu celălalt

Foarte des, la această etapă familia este deja creată, toate deliciile posibile ale sarcinii sunt în plină desfășurare, iar capacul ridicat sau coborât pe toaletă începe să te enerveze.

3. Dezgustul

Această perioadă a distrus multe familii și i-a separat în diferite colțuri ale inelului de dragoste. Ochelarii roz cad, hormonii se potolesc, iar pasiunea a cedat poziția rutinei. Toate defectele persoanei iubite sunt la vedere, avantajele sunt depreciate, iar ciudățeniile drăguțe te irită tare.

4. Smerenia

Te accepți în pace, îți accepți alegerea și te întâlnești cu tine, cel adevărat. Doar în acest fel îl poți vedea și accepta pe celălalt cu toate defectele sale.

5. Slujirea

Se întâmplă o trecere din perioada fanteziilor copilăriei infantile într-o stare de poziție matură, în care nimeni nu-ți datorează nimic, ci tu îți datorezi să-i protejezi pe cei dragi de nepolitețe și propriul egocentrism. Este etapa când vrei să faci ceva frumos pentru persoana iubită, fără să aștepți ceva în schimb. Faci asta pentru că vrea sufletul tău.

6. Prietenia – între doi oameni care se iubesc.

După lacrimile vărsate împreună, încercările și dificultățile trăite, oamenii sunt uniți prin respect, înțelegere, acceptare și recunoștință. Nu mai este nevoie de conflicte frecvente, concurență și pretenții reciproce. Relația se construiește pe baza încrederii și acceptării reciproce.

7. Destinația finală – IUBIREA. 

Înțelegere din jumătate de privire, unitate spirituală, apropiere emoțională, atracție fizică senzuală. Senzația de bucurie și fericire din simplul motiv că sunteți împreună.

La acest stadiu ajung puțini oameni, dar toți au o șansă – toți cei care sunt dispuși să învețe calm și să accepte cu demnitate persoana iubită în întregime, complet, fără a o schimba.

Iubirea este un sentiment care se află în noi, iar de cealaltă persoană avem nevoie doar pentru a o trezi, a o descoperi și a o oferi…nouă înșine, persoanei iubite și lumii în care trăim.

Iubiți-vă, pentru că sunteți demni de iubire.