Studiu: de ce femeile sunt atrase de bărbații căsătoriți.

Psihologii au observat că femeilor le plac mai mult de bărbații căsătoriți, decât burlacii. De ce se întâmplă acest lucru și ce trebuie de făcut pentru a nu cădea în capcana unei relații fără speranță?

La studiu au participat 100 de femei singure și căsătorite, cărora le-au fost prezentate fotografii cu bărbați căsătoriți și singuri. Femeile trebuiau să spună care dintre bărbați le-au atras cel mai mult și cu care ar fi legat o relație.

S-a constatat că femeile singure sunt atrase de bărbații căsătoriți de 4 ori mai mult decât de burlaci. Psihologii explică acest lucru prin faptul că astfel de bărbați știu deja să își asume obligații și responsabilități.

În plus, există mai multe sindroame psihologice care fac ca femeile să fie atrase de bărbații căsătoriți. Psihologii au făcut o predicție cu privire la viitorul unor astfel de relații.

1. Sindromul „tatălui grijuliu”

De regulă, fetele care în copilărie nu au primit dragostea și aprobarea tatălui, la vârsta adultă tind să „obțină” aceste emoții de la partenerul lor. Aceste fete sunt atrase de bărbați maturi, care de multe ori sunt deja căsătoriți. Așa apar relațiile clasice „student-profesor” sau „secretar-șef”.

Care este perspectiva unei astfel de relații?

De regulă, favorabilă: bărbații adesea sunt nostalgici după „vremurile bune” din tinerețe și încearcă să le întoarcă, schimbându-și partenera de viață, care îi vede perfect toate defectele, pe una tânără și naivă care îl admiră.

2. Sindromul „cei mai buni deja au fost luați.”

De aici și concluzia: dacă vrei un bărbat bun – caută unul „aprobat”.

Care este perspectiva unei astfel de relații?

De regulă, nu iese nimic bun. Bărbații, intuitiv înțeleg că sunt ”furați” nu din dragoste, ci din interes, și rapid fac un pas înapoi.

3. Sindromul „femeii fatale”.

O astfel de femeie este invidiată, despre ea se discută, are reputația celei care cucerește inimile masculine. Dacă sindromul „femeii fatale” se agravează din cauza stimei de sine scăzute, femeia se transformă într-o distrugătoare de familii. Ea pur și simplu se bucură de faptul că poate despărți familiile altor oameni.

Care sunt perspectivele unei astfel de relații?

Majoritatea „femeilor fatale” în mod inconștient nu tind să se căsătorească: aceste naturi pasionale nu au fost create pentru schimbarea scutecelor și pregătirea supelor! Prin urmare, relațiile pot dura mulți ani, epuizând și, în același timp, hrănind energetic ambii parteneri.

4. Sindromul „prințului și cerșetoarei”

Unele femei singure, care au dificultăți financiare și nu au reușit să-și construiască o carieră, ajung la gândul: „Mai bine să mânânci o plăcintă delicioasă în doi, decât o supă în singurătate.” O astfel de femeie preferă să devină amanta unui bărbat înstărit, decât să-și construiască o familie cu un student sărac.

Care este perspectiva unei astfel de relații?

Puternică și calmă: nimeni nu pretinde nimic, iar bărbatul întreține două familii.

5. Sindromul „imaginii frumoase”

În acest caz femeia se îndrăgostește de o ”imagine” creată de altă femeie. Ea nu vede partea greșită a acestui „tablou” și nici munca pe care a depus-o soția pentru a crea „imaginea” acestui bărbat.

Care sunt perspectivele unei astfel de relații?

De regulă, îndrăgostirea de „imagine” duce rapid la dezamăgire, iar romantismul se încheie cu nemulțumirea reciprocă a părților.